Η «Σχεδία» σηκώνει άγκυρες για το πρώτο μουσικό του ταξίδι στη Θεσσαλονίκη

Σχεδία

Γιάννης Αγγελάκας, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Baildsa, Διώνη, Θρακόμελο, One Drop Forward και Paranaue ενώνουν τις φωνές τους για τη Σχεδία

Το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 σηκώνει τις άγκυρες για το πρώτο μουσικό του ταξίδι στη συμπρωτεύουσα. Συνεπιβάτες της «σχεδίας» στη μεγάλη γιορτή του ελληνικού περιοδικού δρόμου στη Θεσσαλονίκη θα είναι ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης με τους Άιντε Ψιλά Ψιλά, καθώς και τα συγκροτήματα Baildsa, Διώνη, Θρακόμελο, One Drop Forward και Paranaue, που από τη σκηνή του Πολυχώρου WE θα απελευθερώσουν ήχους ελπίδας, ενώνοντας τη φωνή τους ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 8€ και όποια έσοδα προκύψουν θα αξιοποιηθούν για την υποστήριξη των δράσεων της «σχεδίας».

Μετά από πέντε συναυλίες στην Αθήνα, έφτασε η στιγμή για τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας να ταξιδέψουν μουσικά με τη «σχεδία», αφού το μουσικό καραβάνι του ελληνικού περιοδικού δρόμου θα προσαράξει στον πολυχώρο πολιτισμού και αθλητισμού WE, εκεί όπου η μουσική θα συναντήσει τη δημοσιογραφία της αλληλεγγύης, η θρακιώτικη μουσική παράδοση θα σμίξει με τη ροκ και τα ηπειρώτικα πολυφωνικά με τη ρέγκε και τη τζίπσι πανκ. Όλοι οι καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ανεβαίνουν αφιλοκερδώς στη σκηνή του Πολυχώρου WE.

Ήταν 20 Mαϊου του 2013, όταν η «σχεδία» σήκωνε τις άγκυρες για να ξεκινήσει ένα μουσικό ταξίδι που έμελλε να εξελιχθεί σε έναν καθιερωμένο πια θεσμό: μια ετήσια συναυλία. Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων είχε γίνει το σημείο συνάντησης χιλιάδων ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί για να ζήσουν μια υπέροχη βραδιά, χρωματισμένη με νότες, καλή διάθεση, χαμόγελα, αγάπη και αλληλεγγύη. Αυτή ακριβώς η ατμόσφαιρα κυριαρχούσε και την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, όταν η Ελευθερία Αρβανιτάκη, οι Gadjo Dilo, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Στάθης Δρογώσης, οι Quilombo, οι Μέλισσες, ο Μανώλης Φάμελλος, η Μαριέττα Φαφούτη βρέθηκαν για μια μέρα πάνω στο κατάστρωμα της «σχεδίας».

Σκοπός αυτής της μεγάλης γιορτής, γεμάτη μουσική, χορό, τραγούδια, δρώμενα και δράσεις για όλους, γονείς και παιδιά, ήταν η ενημέρωση, η ευασθητοποίηση και η κινητοποίηση όλων μας απέναντι στην ανεργία, την αστεγία, τον κοινωνικό αποκλεισμό και το στιγματισμό. Σκοπός ήταν μέσα από το χαμόγελο να καλλιεργήσουμε την αλληλεγγύη και την επικοινωνία και να θυμηθούμε ότι τα μεγάλα και σημαντικά ξεκινούν από κινήσεις απλές, ότι τα αυτονόητα είναι αυτά για τα οποία δεν πρέπει λεπτό να παύουμε να αγωνιζόμαστε.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.