Παράταση για το «Έξυπνο Πουλί» του Ζωρζ Φεντώ

Παράταση για τη φαρσοκωμωδία του Ζωρζ Φεντώ σε διασκευή και σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη και Γιώργου Κατσή

Το «Έξυπνο Πουλί», η ξεκαρδιστική φάρσα του Ζωρζ Φεντώ σε διασκευή και σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη και Γιώργου Κατσή, επιστρέφει στο Tempus Verum-Εν Αθήναις από τις 6 Οκτωβρίου.

Διαβάστε την κριτική της Τώνιας Καράογλου για την παράσταση

Ο Ποντανιάκ, αμετανόητος γυναικάς, κυνηγά την Λουσιέν ως το σαλόνι του σπιτιού της. Εκεί ανακαλύπτει πως είναι παντρεμένη με τον Βατλέν, τον καλύτερο του φίλο. Εκείνος της αποκαλύπτει πως ο Ποντανιάκ είναι κι αυτός παντρεμένος. Η Λουσιέν θα εκμυστηρευτεί στον Ποντανιάκ πως θα απατούσε τον άντρα της, μόνο αν αυτός την απατούσε πρώτος, υπόσχεση που έχει δώσει από καιρό και στον Ρεντιγιόν, οικογενειακό τους φίλο. Τι θα συμβεί, όμως, όταν ο Βατλέν αποκαλύπτει στον Ποντανιάκ, ότι απατά την γυναίκα του με μια Γερμανίδα που ήρθε από το Μόναχο και τον εκβιάζει; Και τι θα συμβεί, όταν όλοι αυτοί βρεθούν στο ίδιο δωμάτιο του ξενοδοχείου Corte – Flirt;

Έξυπνο Πουλί

Πόρτες, μοιχεία, παρεξηγήσεις, ψέματα από έξι χαρακτήρες που προσπαθούν απεγνωσμένα να επιβεβαιώσουν τον ανδρισμό ή τη θηλυκότητά τους αποτυγχάνοντας, ωστόσο, παταγωδώς. Μια φαρσοκωμωδία απογυμνωμένη από τα αστικά της στοιχεία σε μια σύγχρονη αφήγηση που επαναπροσδιορίζει τα βασικά της συστατικά. Κι ενώ οι χαρακτήρες της φάρσας στηρίζονται στον κόσμο που γελά σε βάρος τους, αντί να προσποιηθούν άγνοια κρυμμένοι πίσω απ’ τις πόρτες, την κατασκευάζουν.

Έξυπνο Πουλί

Φωτογραφίες: © Αντώνης Κουνέλλας

Συντελεστές

Μετάφραση: Νικηφόρος Παπανδρέου
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Μάνος Βαβαδάκης, Γιώργος Κατσής
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός Σκηνογράφου: Μαριέττα Παυλάκη
Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας

Παίζουν: Στέλλα Βογιατζάκη, Χαρά – Μάτα Γιαννάτου, Κατερίνα Ζησούδη, Μάνος Βαβαδάκη, Γιώργος Κατσή, Πάνο Παπαδόπουλο

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

11 Απαντήσεις

  1. Φανταστική φαρσοκωμωδία με τους έξι χαρακτήρες να προσπαθούν να επιβεβαιωθούν δημιουργώντας πολλές παρεξηγήσεις και ψεματα ΚΑΛΟΔΟΥΛΕΜΕΝΗ παρασταση με γρήγορους ρυθμούς με κεντρικό ερώτημα αν η αγαπη μπορεί να επιβιώσει με την πάροδο του χρόνου ευχαριστουμε πολυ

  2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥΣ!!!

  3. τοεργο του φεντω για το κοινο που απευθυνοταν ειχε τον αερα και την ελαφροτητα τωναστων της εποχης .μαυτα και μαυτα διασκεδαζαν την πληξητους.το θεατρο του Βουλεβαρτου καθως λεγοταν.ειχε καποια κομψοτητα θαμπορουσαμε νατου καταλογησουμε παρα την αφορητη κοινοτυπια της αστικης ηθηκης.ΟΜΩΣ…η ατεχνη διασκευη-παραμορφωση στα ορια της χυδαιοτητας απο ηθοποιους που νομιζες ναμην κατεχουν ουτε τοαλφα απο τοαλφαβηταριο της θεατρικης τεχνης με κανουν να απορω.με ποιο θαρρος… και οι θεατες? τοσο ασχετοι; κριμα για το ελc που εμπιστευομαι για τις επιλεκτικες και στοχευμενες παρουσιασεις του!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.