Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης, που διοργανώνει από το 2013, το Εργαστήρι Μαιρηβή πραγματοποιεί ένα διήμερο 2 και 3 Μαρτίου 2019, Αφηγήσεων και Παραμυθιών – για μικρούς και μεγάλους – με έξι ονομαστούς Γάλλους παραμυθάδες και τον πρωτεργάτη της αφήγησης Στέλιο Πελασγό.

Αναλυτικά

 

«Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει»

Μια παράσταση αφήγησης έξι Γάλλων παραμυθάδων που περπατούν στα μονοπάτια της Ελλάδας και της ελληνικής γλώσσας.

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, στις 20:00

Παράλληλη μετάφραση, συναφήγηση: Στέλιος Πελασγός

Tο βράδυ του Σαββάτου, θα παρευρεθούν οι περιπλανώμενοι παραμυθάδες Marche des conteurs με ιστορίες για το δρόμο της ζωής και το δρόμο που έχει χαραγμένο η μοίρα στην παλάμη μας.
Παράλληλη μετάφραση / συναφήγηση από τον Στέλιο Πελασγό.

Οι περιπλανώμενοι παραμυθάδες έρχονται στην Ελλάδα για να συναντήσουν, να γνωρίσουν και να προετοιμάσουν την «παραμυθένια» πορεία τους το αποκαλόκαιρο στη Νάξο, το νησί της Αριάδνης.

Η παράσταση αφήγησης γίνεται για την ενίσχυση της θρυλικής αυτής πορείας των αφηγητών που εδώ και δεκαετίες διασχίζει τα χωριά της Γαλλίας κάθε καλοκαίρι, στο κατόπι των μεσαιωνικών τροβαδούρων και αφηγητών που προσέφεραν την τέχνη τους αντί ενός πιάτου φαγητού και μιας γωνιάς να κοιμηθούν.

Ακολουθώντας αυτή την πορεία οι “Marche des conteurs”, μαζί με μια ομάδα Ελλήνων αφηγητών το Σεπτέμβρη του 2019 θα πάρουν τα μονοπάτια της Νάξου και σε κάθε χωριό θα λεν τα παραμύθια τους χωρίς άλλη αμοιβή πέραν εκείνης της «ιερής» φιλοξενίας.

Παραμύθια για παιδιά με τον Στέλιο Πελασγό
«Τα παιδιά που έγιναν πουλιά»

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, στις 12 το μεσημέρι

Από τα σκοτεινά δάση του Βορρά ως την Άσπρη Θάλασσα, το Αιγαίο, ο παραμυθάς πετά και από πίσω του ακολουθούν ένα σμάρι μικρά πουλιά, τα παιδιά που φορούν στην πλάτη τους τα φτερά των λέξεων του. Ο Στέλιος Πελασγός ταΐζει τα παιδιά (αλλά και τους μεγάλους) λέξεις μυθικές που δίνουν φτερά. Με το πρώτο γέλιο απλώνονται τα νέα τους φτερά και πετούν πάνω από τα δάση του φόβου μέχρι τις φωτεινές παραλίες της χαράς.