Καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου το Εργαστήρι των Μικρών Καλλιτεχνών προετοιμάζεται για τον ερχομό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Φτιάχνει το δικό του επιτοίχιο ημερολόγιο για το 2016, εμπνευσμένο από τις ξυλογραφίες του Σπύρου Βασιλείου που συνοδεύονται με τις αντίστοιχες παροιμίες για τους μήνες.

Φέτος, λοιπόν, το ημερολόγιο του Μουσείου Σπύρου Βασιλείου για το 2016, θα κυκλοφορήσει σε εξαιρετικά περιορισμένα αντίτυπα, φτιαγμένα από τα παιδιά σας για εσάς. Το Εργαστήρι Των Μικρών Καλλιτεχνών απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών και πραγματοποιείται κάθε Κυριακή στο χώρο του Μουσείου του Σπύρου Βασιλείου.

Στο Εργαστήρι των Μικρών Καλλιτεχνών επιδιώκεται η ανάπτυξη των καλλιτεχνικών ικανοτήτων των παιδιών μέσα από μια ποικιλία μεθόδων και δραστηριοτήτων ειδικά διαμορφωμένων στα ηλικιακά τους χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Οι μικροί καλλιτέχνες διευρύνουν τις γνώσεις και ενεργοποιούν τη φαντασία τους, πειραματίζονται με διαφορετικά υλικά και τεχνικές όπως είναι η ζωγραφική, η γλυπτική, η σκηνογραφία, το κολάζ κ.α., ανακαλύπτουν καινούριους τρόπους έκφρασης και εμπλουτίζουν τη δημιουργικότητά τους σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Αφετηρία των θεματικών ενοτήτων στις οποίες θα συμμετέχουν οι μικροί φίλοι είναι το πολύμορφο και πολυάριθμο έργο του καλλιτέχνη Σπύρου Βασιλείου. Σκοπός είναι η βιωματική γνωριμία των παιδιών τόσο με το έργο του Βασιλείου όσο και με άλλων σημαντικών εκπροσώπων της σύγχρονης τέχνης.

Οι θεματικές ενότητες των εργαστηρίων θα πραγματοποιηθούν σε 3 κύκλους. Οι κύκλοι θα είναι διάρκειας 3 μηνών. Ο πρώτος κύκλος θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβρη, ο δεύτερος από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο και ο τρίτος από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο. Κάθε κύκλος θα εντάσσεται στο πλαίσιο μία ευρύτερης θεματικής ενότητας. Κάθε μάθημα θα αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου σε επίπεδο τεχνικής και θεματικής.