Το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας διοργανώνει και φιλοξενεί από τις 5 μέχρι τις 30 Ιουνίου την έκθεση του γνωστού εικαστικού δημιουργού Νίκου Μάρου, γιου ενός σπουδαίου επίσης δημιουργού και λάτρη της Ύδρας του σκηνοθέτη Βασίλη Μάρου.  Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 8 Ιουνίου.

Νίκος Μάρος

Βιογραφικό σημείωμα:

Ο Νίκος Μάρος γεννήθηκε στην Αθήνα  και φοίτησε στη Σχολή Ζηρίδη μέχρι το 1977. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη Γερμανία, όπου και ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές. Απέκτησε πτυχίο Ηλεκτρονικού από τη Σχολή Werna von Siemens στην Καρλσρούη της Γερμανίας. Το 1986 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου μαγεμένος από τη σκηνοθεσία, ασχολήθηκε για τρία χρόνια με τη σκηνοθεσία και τη φωτογραφία στο πλευρό του πατέρα του, του πολυβραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη Βασίλη Μάρου.

Το 1989 μετέβη στη Γερμανία και συνεργάστηκε  με την εταιρεία BASF για τον σχεδιασμό εκθέσεων.

Το 1997 επιστρέφει οριστικά στην Ελλάδα και ξεκινά μια σειρά συνεργασιών στον χώρο της φωτογραφίας, όπως αυτές των καταλόγων του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Ιδρύματος «Ελπίδα». Παράλληλα, εργάζεται ως φωτογράφος για το περιοδικό «4Τροχοί», για την εταιρία Philips Φωτισμός, για πρακτορεία μόδας και για την εφημερίδα «Το Βήμα».

Το 2009, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Φερενίκη, εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Σκορπιός», στο οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά φωτογραφικό υλικό από το ανέκδοτο ντοκιμαντέρ του πατέρα του για το νησί Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση.

Από το 2010 συνεργάζεται με τον Οίκο Δημοπρασιών Καπόπουλου στην Αθήνα και από το 2013 με τον Οίκο Δημοπρασιών Piasa στο Παρίσι.

Νίκος Μάρος

Νίκος Μάρος