Το Μουσικό Χωριό στο Αεροδρόμιο της Αθήνας

Αντιπροσωπευτικές ομάδες του «Μουσικού Χωριού» Πηλίου μας παρουσιάζουν τη δουλειά τους

Μια από τις πιο δυναμικές μουσικές κοινότητες στην Ευρώπη, μεταμορφώνει τo Αεροδρόμιο της Αθήνας σε ένα «Μουσικό Χωριό» μέσα από μία πανδαισία ήχων και εικόνων!

Μουσικό Χωριό
Το Μουσικό Χωριό είναι μια από τις μεγαλύτερες μουσικές κοινότητες στην Ευρώπη. Δημιουργήθηκε το 2006 στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου πάνω σε ένα πρότυπο μοντέλο καλλιτεχνικής συμβίωσης που εξακολουθεί να αποτελεί μέχρι και σήμερα καινοτόμο θεσμό σε διεθνές επίπεδο. Στη δεκαετή πορεία του μετράει 240 μουσικά εργαστήρια, masterclasses και residencies συμβιωτικής δράσης, καθώς και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, ενώ έχει συνεργαστεί με σημαντικούς φορείς πολιτισμού όπως τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, την ΕΡΤ, τις εκδόσεις Μεταίχμιο κ.α.

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου αντιπροσωπευτικές ομάδες καλλιτεχνών του Μουσικού Χωριού θα βρίσκονται στο χώρο του αεροδρομίου για να μας παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Παράσταση Κουκλοθεάτρου με την Ελένη Βογιατζίδου, 12:00 – 12:20

Το πρόγραμμα ανοίγει η Ελένη Βογιατζίδου με την παιδική παράσταση κουκλοθεάτρου “Ice Dream”, η οποία περιγράφει μια καθημερινότητα όπου οι επιθυμίες μας ενώ φαίνονται απλές, τελικά δεν είναι.

Ice Dream
Ακουμπισμένος στο περβάζι του παραθύρου του, ο μικρός μας φίλος βλέπει στην απέναντι πλευρά του δρόμου έναν παγωτατζή. Ανάμεσα στην επιθυμία του για ένα παγωτό και στην πραγματοποίησή της εμφανίζονται απροσπέλαστα εμπόδια. Η ανυπομονησία θολώνει την προσπάθεια, το πείσμα μπερδεύει το μυαλό, και ο στόχος, ενώ είναι δίπλα του, παραμένει μακρινός. Πόσο αντέχει η επιθυμία μπροστά στα εμπόδια;

Σενάριο, κατασκευές, εμψύχωση: Ελένη Βογιατζίδου, Αλέξανδρος Σεϊταρίδης
Σκηνοθετική επιμέλεια – κατασκευές: Στάθης Μαρκόπουλος, Ελένη Βογιατζίδου

Μουσική δωματίου για δύο βιολοντσέλα, 12:40 – 13:00
Δύο καταξιωμένοι τσελίστες ο Άγγελος Λιακάκης και ο Αλέξης Καραϊσκάκης – Νάστος μας ταξιδεύουν μουσικά με ένα ρεπερτόριο που εκτείνεται από την πρώιμη μπαρόκ μουσική μέχρι και τα πιο avant-garde κομμάτια της σημερινής εποχής. Πτυχιούχος της Ferenc Liszt Academy of Music της Βουδαπέστης, του Royal College of Music του Λονδίνου και της Royal Scottish Academy of Music and Drama της Γλασκόβης, ο Άγγελος Λιακάκης έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και σημαντικές διακρίσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Μαζί του ο Αλέξης Καραϊσκάκης – Νάστος, ένας από τους πολλά υποσχόμενους τσελίστες της νέας γενιάς Ελλήνων μουσικών, με σπουδές στο Conservatoire National de Region de Boulogne – Billancourt του Παρισιού και στη Hochschule der Künste της Ζυρίχης και μέλος της ορχήστρας Καμεράτα / Armonia Atenea.

Κουαρτέτο «Απ’ Αλλού», 13:10 – 13:40
Το κουαρτέτο «Απ’ Αλλού» παίρνει στα χέρια του τη διασκέδασή μας με ένα ζωηρό και παιχνιδιάρικο χορευτικό πρόγραμμα. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει από funky βαλκανικές ρούμπες, γύφτικα τσιφτετέλια, καρσιλαμάδες ως και σύγχρονες δικές τους δυναμικές συνθέσεις. Το ματ ηχόχρωμα ενός συρμάτινου κιθαρονιού κι ενός τρίχορδου μπουζουκιού συναντά τη χορευτική διάθεση του κοντραμπάσου και των κρουστών σε μια “funky-gypsy” προσέγγιση.

Οι «Απ’ Αλλού» είναι:
Κιθαρόνι – Θεοδώρα Αθανασίου
Μπουζούκι – τρίχορδο Μπάμπης Πολιτόπουλος
Κοντραμπάσο – Παύλος Σπυρόπουλος
Κρουστά – Νίκος Μανίκας

Αναλυτικό Πρόγραμμα
12:00 – 12:20 Παράσταση Κουκλοθεάτρου με την Ελένη Βογιατζίδου
12:40 – 13:00 Μουσική δωματίου για δύο βιολοντσέλα
13:10 – 13:40 Κουαρτέτο «Απ’ Αλλού»

Το Μουσικοδρόμιο αποτελεί μέρος του project Fly me to the Moon, συνεργασία του ΔΑΑ και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα στα http://www.aia.gr και https://www.elculture.gr.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.