An Club και Gagarin 205 γιορτάζουν με αφορμή τα γενέθλιά τους!

30 χρόνια An Club + 15 χρόνια Gagarin 205

Για πρώτη φορά, δυο ιστορικά venues, το An Club και το Gagarin 205, συμπράττουν με αφορμή τα γενέθλιά τους. 

Μαζί τους για ένα τετραήμερο θα γιορτάσουν ιστορικά και αγαπημένα συγκροτήματα που όλα αυτά τα χρόνια έχουν δώσει ψυχή και πάθος και έχουν γίνει μέρος της ιστορίας τους. Κάποια από αυτά τα ονόματα είναι οι: The Last Drive / Nightstalker/ Therapy? / Νικόλας (Razastaar) / The Raindogs! / Paradise/ ΓΚΟΥΛΑΓΚ / Σκηνοθέτης (FFc) / Closer / Διάφανα Κρίνα / Blaine L. Reininger/ Fer De Lance / Ευθύμης (TXC) / The Dive / Φοίβος Δεληβοριάς / Tiny Jackal / Distortion Tamers /Τα Παιδιά Της Παλαιότητας / The Sexy Christians / Day Oof/ Space Slavery / Aυλός 542 (Ψυχόδραμα 07) / Cellar Dogs /Mc Yinka + Παράξενος (Παράγοντες) / Rationalistas /Hatemost (ΒΗΤΑ ΠΕΙΣ)

Διαβάστε επίσης: 30 χρόνια An Club & 15 χρόνια Gagarin 205: μεταξύ συναυλιακής μέθης και ενθουσιασμού

Το Πρόγραμμα:

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, στις 19.00
Φοίβος Δεληβοριάς
Wedding Singers
Τα Παιδιά της Παλαιότητας
Blaine L. Raininger
Bokomolech.

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, στις 20.00
Therapy?
Day Oof
Cellar Dogs
One Block Society

Σάββατο 25 Νοεμβρίου, στις 21.00
Paradise

Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στις 21.00
Innerwish
Acid Death
Karma Violens
DreamLongDead

Λίγα λόγια για τους μουσικούς που θα βρεθούν στη σκηνή του Gagarin:

Φοίβος Δεληβοριάς
Οι συστάσεις ίσως περιττεύουν για ένα από τους πιο χαρισματικούς τραγουδοποιούς της γενιάς του. Ο Δεληβοριάς έγραψε και τραγούδησε εξαιρετικά την ματαίωση της καψούρας, διαπεραστικά την κενότητα του σύγχρονου lifestyle και αφοπλιστικά άμεσα τα υπαρξιακά μας αδιέξοδα. Και όλα αυτά εξόχως μελωδικά, με μια γενναία δόση ευαισθησίας και παιδικότητας! Ο Φοίβος θα μας ταξιδέψει ως άλλος «α- ορατος άνθρωπος» στις δικές του «μουσικές περιπέτειες» από «Καλλιθέα» μέχρι πολύ μακριά και εσωτερικά στα συναισθηματικά μας τοπία ώστε να γίνουμε «Χάλια». Γιατί η «Ζωή μόνο έτσι είναι Ωραία».

Τα Παιδιά της Παλαιότητας
Τα Παιδιά της Παλαιότητας που προέκυψαν ύστερα από τις ζυμώσεις του πρότερου καλλιτεχνικού σχήματος (Κόρε Ύδρο), δεν παίζουν. Και δεν αστειεύονται. Οι πρωτοποριακές τους συνθέσεις, και οι ιδιαίτεροι ήχοι τους σε διαπερνούν σαν ηλεκτρικό ρεύμα. Τα βιώματα και οι πειραματισμοί κυριαρχούν στο ολότελα δικό τους αισθητικό μοτίβο προσκαλώντας μας να χαθούμε και να περιπλανηθούμε στο δικό τους μουσικό δάσος.

Blaine Reininger
Ένα είναι σίγουρο: Πως ο Blaine είτε ως μέλος των Tuxedomoon είτε ως σόλο καλλιτέχνης, εξαίσιος βιολονίστας, ακόμη και ως συνθέτης μουσικής θεατρικών έργων είναι ένας ευφυής και επιδραστικός μουσικός χαμαιλέοντας! Από τα post punk, στα new wave μονοπάτια και από πιο σκληρούς σε πιο μελωδικούς ήχους ο Blaine καταφέρνει να ισορροπήσει εξαίσια. Θα δώσει κι εκείνος το δικό του ξεχωριστό παρών σε ένα ιδιαίτερο live.

Bokomolech
Οι Bokomolech η νεανική μπάντα που άνθισε στις αρχές των 90s υπήρξε αναμφίβολα από τις σημαντικότερες αγγλόφωνες της εγχώριας μουσικής σκηνής. Ηχογραφώντας δύο αλμπουμ με τον παραγωγό των Nirvana, «ανοίγοντας» την συναυλία της PJ Harvey στον Λυκαβηττό και συμπράττοντας καλλιτεχνικά, μεταξύ άλλων, με τον Blaine Reininger, τους Στέρεο Νόβα και τους Raining Pleasure δικαιωματικά έχουν καταθέσει τον δικό τους οβολό σε αυτό που οι ίδιο αποκαλούν «ποπ- ροκ φουτουριστικό ήχο»! Δεν σταμάτησαν να προβάρουν και να πειραματίζονται μουσικά ποτέ.

The Wedding Singers
Με δύναμη από τα 90s, οι Wedding Singers είναι η φρέσκια μπάντα που μετατρέπει κάθε live της σε αφορμή για ένα ατέλειωτο dance party! Ήχοι dance, pop, rock και electronica συνυπάρχουν σε ένα πολύχρωμο μουσικό ουράνιο τόξο! Στα σίγουρα οι πιο εμπνευσμένες 90s διασκευές που έχεις ακούσει ποτέ!

Therapy?
Οι βορειοϊρλανδοί Therapy? ξεκίνησαν παίζοντας πανκ και σφράγισαν τον ήχο των 90s με το εμβληματικό Troublegum αλλά, την ίδια στιγμή, αποτελούν και μια ιδιαίτερα συνεπή μπάντα που δεν σταμάτησε ποτέ να κυκλοφορεί δίσκους και να περιοδεύει. Υπήρξαν η απάντηση της “από εκεί” πλευράς του Ατλαντικού στο αμερικανικό grunge που μεσουρανούσε, και από την πορεία τους δεν έλειψαν οι αποχωρήσεις μελών, η μεγάλη επιτυχία, οι αναμετρήσεις με το “corporate rock” των εταιρειών και οι οι πειραματισμοί στον ήχο, που μπορούσε να είναι μελωδικό ροκ ή ακατέργαστο πανκ. Ο Andy Cairns πιστεύει ότι το μυστικό για τη μακροημέρευση της μπάντας είναι το ότι, μέσα στα χρόνια και πέραν της μαζικής επιτυχίας είχαν έναν πυρήνα κοινού που τους αγαπά ακόμα πολύ και το ότι, όπως είπε κάποτε και ο Lemmy για το Ace of Spades, “έχουν τουλάχιστον ένα τραγούδι που, από τις πρώτες κιόλας νότες, ο κόσμος γνωρίζει ότι είναι δικό τους”.
Στις 24 Νοεμβρίου οι Therapy? θα παίξουν ένα full ηλεκτρικό set με τα θρυλικά παλιά αλλά και νέα τραγούδια, γιορτάζτοντας μαζί μας τα 30 χρόνια του ΑΝ και τα 15 του Gagarin!

Day Oof
Οι Day Oof είναι μια μπάντα που αποτελείται από 4, “ιδιαίτερα” παιδιά. Μέσα σε 10 χρόνια έχουν καταφέρει να γράψουν 2 CDs (Something To Clean Up Your Butt With, 2008 and The Vlack Album, 2016) , να παίξουν σε Ελλάδα και εξωτερικό και να κάνουν 3 καλά αστεία. Εαν σου αρέσει η ταχύτητα, η πανκ και τα party, θα τους λατρέψεις.

Cellar Dogs
Οι Cellar Dogs είναι τέσσερις Αθηναίοι rockers που δέχθηκαν την πρώτη τους παρατήρηση για ησυχία το 2012. Από τότε γνωρίσανε 3 διαφορετικούς γείτονες, πάθανε μερικές διασείσεις και νίωσανε μία τεράστια ανάγκη να κάνουν περισσότερη φασαρία μέρα με τη μέρα. Στις τσάντες τους, πέρα απο κομμένα καλώδια, σπασμένες μπαγκέτες και αποδείξεις απο διόδια, θα βρει κάποιος και το ντεμπούτο δίσκο τους, το “Jackhammer”. Κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2015 κάνοντας την πρώτη προσπάθεια των σκύλων να εξαπλώσουν το Σελλαρισμό τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, καταφέρνοντας να αποσπάσουν θετικές κριτικές από ιντερνετικά έντυπα.

One Block Society
Οι One Block Society σχηματίστηκαν το φθινόπωρο του 1995 στην Αθήνα παίζοντας αρχικά Hardcore Punk. Στις μέρες μας ακροβατούν ηχητικά ανάμεσα σε Heavy Alternative, Post-Hardcore και όχι μόνο, με επιρροές από μπάντες όπως Refused, Faith No More, Cave In, Snapcase, QOTSA, Breach, Helmet, Mastodon, Isis και οτιδήποτε άλλο τους εξάπτει το ενδιαφέρον. Η έμφυτη πλέον εμμονή τους με το μπαστάρδεμα μουσικών ιδιωμάτων (επειδή μπορούν και για να μην βαριούνται, όπως λένε και οι ίδιοι…) σε συνδυασμό με την οξυδέρκεια των στίχων τους, αποτελούν τα βασικά συστατικά του ηχητικό τους molotov cocktail.

Paradise

Οι Paradise είναι μια νέα σκοτεινή, αινιγματική πρόταση, που βρίσκει ζωή μέσα από την ύπαρξη της επί σκηνής και στόχος της είναι η φυγή από τις παγίδες της εποχής του διαδικτύου. Στηρίζονται στην απλότητα, στο παρόν, στο «τώρα», φέρνουν τη λύτρωση που μπορεί να βρεθεί μόνο μέσα από την πραγματικότητα του «είναι», τόσο εκρηκτικοί, όσο και λυρικοί, αλχημιστές με ένα δικό τους τρόπο.

Οι Paradise υπάρχουν και δεν υπάρχουν, βρίσκονται «εδώ» και αντικατοπτρίζουν το τώρα όσο ετοιμάζονται για τη μεγάλη απόδραση.Το μέσο είναι ο μεστός rock ήχος τους με όλες τις καταραμένες χάρες του που πηγαία αναβλύζουν από την ψυχή τους… Το μήνυμα είναι η αντίσταση και ο θυμός «τόσο-όσο», η αποδοχή και η παρηγοριά. Πάντα κάτω από την επιφάνεια του Παράδεισου καραδοκεί η αποσύνθεση… ας μην ανησυχούμε όμως… Η πιο μεγαλειώδης ζούγκλα γεννιέται μέσα από την ίδια της την σήψη.

Oι Paradise είναι οι: SivertHøyem (Madrugada), Rob Ellis (PJ Harvey), Simone Butler (Primal Scream) & Rob McVey (Marianne Faithfull band).

Innerwish
Οι melodic metallers INNERWISH, είναι μία από τις σημαντικότερες ελληνικές heavy metal μπάντες, με μία δισκογραφική πορεία 20 χρόνων και 5 δίσκων, με τον τελευταίο μάλιστα να απολαμβάνει ιδιαιτέρως θερμής ανταπόκρισης τόσο από το κοινό, όσο και από το μουσικό Τύπο, εντός αλλά και εκτός Ελλάδος! Η μπάντα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία δημιουργίας του 6ου άλμπουμ της και θα κάνουν ένα διάλειμα από τη δουλειά για να εμφανιστούν στο Gagarin, για να γιορτάσουμε παρέα τα κοινά γενέθλια του μαγαζιού, αλλά και του AN Club, των δύο ιστορικών αυτών venues της Αθήνας.

Acid Death
Επαναδραστηριοποιημένοι από το 2011 οι ACID DEATH διανύουν μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους τους. Έχοντας 5 albums και 2 Eps καθώς και πληθώρα συναυλιακών εμφανίσεων σε Ελληνικό και Ευρωπαϊκό έδαφος, η μπάντα είναι έτοιμη να μπει στο studio για το επόμενο – άτιτλο ακόμα – full album, το οποίο αναμένεται μετά το πρώτο μισό του 2018.

Karma Violens
Οι Karma Violens είναι μια μπάντα του extreme metal (death, thrash, black) συνδυασμένο με hardcore γραμμές. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, Skin of Existence κυκλοφόρησε το 2015 και περιλαμβάνει 11 κομμάτια που καταργούν τα σύνορα μεταξύ των ειδών του metal – το συγκρότημα περιοδεύει όσο περισσότερο μπορεί, έχοντας παίξει μεταξύ άλλων με τους Judas Priest, Amon Amarth, Fear Factory, Arch Enemy, The Black Dahlia Murder, Heaven Shall Burn, Rotting Christ, Septic Flesh, The Ocean, Darkest Hour κ.λπ.

DreamLongDead
Οι DreamLongDead είναι από την Αθήνα, παίζουν death/doom metal με επιρροές από τη late 80s – early 90s σκηνή του είδους, και σύμφωνα με το ίδιο το συγκρότημα, η μουσική του μπορεί να περιγραφεί ως το soundtrack μίας ασπρόμαυρης, γυρισμένης σε super-8 και σκηνοθετημένης από τον George Romero, zombie exploitation ταινίας για έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο όπου μόνο κανίβαλοι και junkies έχουν επιζήσει. Η κληρονομιά ενός ρημαγμένου πλανήτη ο οποίος έχει γίνει λεία στα απεχθή νύχια και πλοκάμια των Μεγάλων Παλαιών…

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 30 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.