Ο Φρανκενστάιν Τζούνιορ σε ανοιχτή προβολή από το ΦΚΘ

Η κλασική κωμωδία προβάλλεται με ελεύθερη είσοδο

Την ταινία Φρανκενστάιν Τζούνιορ / Young Frankenstein του Μελ Μπρουκς, παρουσιάζει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στη δεύτερη δωρεάν ανοιχτή προβολή που διοργανώνει, αυτή τη φορά στα δυτικά της πόλης, σε συνεργασία με τον Δήμο Παύλου Μελά και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η κλασική κωμωδία προβάλλεται με ελεύθερη είσοδο την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Η εκδήλωση αυτή έρχεται ως συνέχεια της ανοιχτής προβολής της ταινίας Chinatown στις αρχές Ιουλίου στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.500 θεατές.

Η ταινία:
Φρανκενστάιν Τζούνιορ / Young Frankenstein
Σκηνοθεσία: Μελ Μπρουκς / Mel Brooks. Με τους: Gene Wilder, Madeline Kahn, Marty Feldman, Cloris Leachman. Ασπρόμαυρη, 106΄
(ΗΠΑ, 1974)  

Ο εγγονός του Φρανκενστάιν ντρέπεται για τη διάσημη καταγωγή του. Δεν θέλει καν να τον φωνάζουν Φρανκενστάιν και επιμένει στο όνομα Φρανκενστίν. Τις αναστολές του ξεπερνά, όταν κληρονομεί το κάστρο και το ημερολόγιο με τις σημειώσεις του παππού του. Τότε βάζει ξανά μπρος τα πειράματα του προγόνου του με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η ταινία προτάθηκε για Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου και Ήχου καθώς και για τις Χρυσές Σφαίρες Α’ και Β’ Γυναικείου Ρόλου (Κλόρις Λίχμαν και Μάντλιν Καν, αντίστοιχα).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.