«Φυλακισμένες» από την ομάδα ενηλίκων της Αθηναϊκής Σκηνής

Οι Φυλακισμένες

Σε σκηνοθεσία και διασκευή του Κοραή Δαμάτη

Η ομάδα των ενηλίκων της Αθηναϊκής Σκηνής, μετά από πεντάμηνη προετοιμασία υπό την καθοδήγηση του Κοραή Δαμάτη, ανεβάζει τις «Φυλακισμένες» των Ιγνάθιο δελ Μοράλ – Βερόνικα Φερνάντεθ για 6 παραστάσεις στο θέατρο της Αθηναϊκής Σκηνής.

Η Αθηναϊκή Σκηνή πέρα από επαγγελματικό Θέατρο και Ανώτερη Δραματική σχολή, παρέχει και εργαστήρια επιμόρφωσης, προετοιμασίας και καλλιτεχνικής ενασχόλησης, ταχύρυθμα προγράμματα, προς επαγγελματίες, μαθητές ή άτομα που επιθυμούν την επαφή με το Θέατρο και άτομα με περιορισμένο χρόνο, με το κύρος και τις υποδομές του Ανώτερου εκπαιδευτικού ιδρύματος και με έμπειρους καθηγητές με κρατική αναγνώριση. Η “ομάδα ενηλίκων” αποτελεί ένα από αυτά τα προγράμματα.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Αρχές της Φρανκικής ισπανικής δικτατορίας. Γυναικεία μοναστηριακή φυλακή. Εννιά φυλακισμένες, κατηγορούμενες για διαφορετικά εγκλήματα η κάθε μία, έχοντας διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις και προερχόμενες από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, περιμένουν από τον επίσκοπο τη «χάρη» που δίνει σε κάποια απ’ τις κρατούμενες κάθε δέκα χρόνια, με αφορμή την γιορτή κάποιου Αγίου. Ενόψει αυτής της περιβόητης χάρης, και κάτω από αυτήν την πίεση, οι οκτώ κρατούμενες, με κλιμακούμενες συγκρούσεις, φτάνουν μέχρι χειροδικίας προκειμένου να κερδίσει αυτή η μία «τυχερή» την ελευθερία της. Κρατική εξουσία και Θρησκευτική εξουσία, στο όνομα της κοινωνικής επανένταξης, χειραγωγούν με σκληρότητα φασιστικής πρακτικής τις ζωές και των εννιά φυλακισμένων, οδηγώντας τες σε μιας άνευ όρους εξευτελιστική υποταγή. Μαθαίνοντας την ζωή τής κάθε κρατούμενης παρακολουθώντας τη δράση του έργου, δημιουργούνται συνεχώς ερωτήματα: υπάρχει άραγε δίκαιη Δικαιοσύνη; Η Εκκλησία πράγματι στέκεται σπλαχνικά δίπλα στο κατατρεγμένο ποίμνιό της; Οι κοινωνικοί αγώνες θα φέρουν κάποια στιγμή ελπιδοφόρες αλλαγές; Και εν τέλει, πόσο θετικές για τον άνθρωπο, για έναν λαό, είναι οι αποφάσεις της όποιας εξουσίας που παίρνονται, υποτίθεται, για το καλό του;

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην Μαρίνα Μαγουλά

Συντελεστές

Σκηνοθεσία, Διασκευή: Κοραής Δαμάτης

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Κοστούμια – Σκηνική επιμέλεια: Παύλος Ιωάννου

Ηχητική & μουσική επιμέλεια: Πάνος Γιαλίτσης

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Διαμαντοπούλου

Το τραγούδι της παράστασης είναι του Μάνου Αντωνιάδη

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπιζούτης

Παραγωγή: Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη

Παίρνουν μέρος αλφαβητικά:

Αλεξανδρίδου Πέπη, Αμανατίδη Μαρία, Γαλάτη Ευφροσύνη, Γιαλίτσης Πάνος, Δέλγα Πέγκυ, Δημητρίου Κέλλη, Διαμαντοπούλου Ελένη, Καρφοπούλου Σίλια, Κοντιζάς Νίκος, Κυπραίος Απόστολος, Κωνσταντέλης Δημήτρης, Μαστρομηνά Θεοδώρα, Μηναδάκη Ελπίδα , Μπαχά Δέσποινα, Παντελή Ευγενία, Παπαιωάννου Αντωνία, Χατζηγεωργίου Μαρία

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.