«Χοροί μας Χωρεί μας»: μια γιορτή για την επιστροφή στην πιο καθαρή μορφή χορού

ΧΟΡΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΕΙ ΜΑΣ

Μια διαδοχή περίπου είκοσι πρωτότυπων πολυθεματικών χορών

Από τους πιο ιδιαίτερους χορογράφους της ελληνικής σκηνής, ο Κώστας Τσιούκας προσκαλεί στη σκηνή μια ομάδα από μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς, βοηθούς σκηνοθέτη, ταλαντούχα παιδιά και κυρίες της διπλανής πόρτας για να γιορτάσουν την επιστροφή στην πιο καθαρή μορφή χορού: στον χορό που εκφράζει αυτό που συμβαίνει τώρα.

Η παράσταση είναι μια διαδοχή περίπου είκοσι πρωτότυπων πολυθεματικών χορών. Οι δημιουργικές αφορμές αυτών των χορών είναι καθημερινές, τόσο μικρές όσο και μεγάλες. Οι χοροί αυτοί διαφέρουν σε διάρκεια (από 5 δευτερόλεπτα έως 5 λεπτά) και είναι είτε ατομικοί είτε ομαδικοί. Η μουσική υπόκρουση είναι γραμμένη από διαφορετικούς μουσικούς εξαρτώμενη όμως πάντα από τον σκοπό του συγκεκριμένου κάθε φορά χορού.

ΧΟΡΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΕΙ ΜΑΣ

Βιογραφικό σημείωμα:

Ο Κώστας Τσιούκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και μεγάλωσε στους Σοφάδες Καρδίτσας. Είναι χορευτής και χορογράφος. Είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στην Documenta 14, στην Μπιενάλε της Αθήνας, στο ImPulsTanz festival της Βιέννης, στη Serpentine Gallery, στο Φεστιβάλ Αθηνών κ.α. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες, έχει εργαστεί ως βοηθός χορογράφου και έχει συνεργαστεί ως χορογράφος σε θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες. Το 2013 κέρδισε την υποτροφία χορού DanceWeb με τη στήριξη του ιδρύματος OUTSET. Έχει διδάξει σύγχρονο χορό σε φοιτητές της σχολής Καλών Τεχνών με το πρόγραμμα DAAD, σε μεταπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών της Ζυρίχης και στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Διδάσκει σύγχρονο χορό στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν

Συντελεστές

Χορογραφία: Κώστας Τσιούκας

Ερμηνευτές: Ασπασία Μαρία Αλεξίου, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Άννα Απέργη, Φίλιππος Βασιλείου, Λήδα Δάλλα, Πένυ Ελευθεριάδου, Λίνα Ιωαννίδου, Μαρίνα Μπάμπαλη, Μαρία Μυρτώ Μόσχου, Μαριλένα Πετρίδου, Ιωάννα Πιατά, Όλγα Σπυράκη, Κατερίνα Σπυροπούλου, Μπέτυ Σφυρή, Βενέτα Σώζου, Χρήστος Νταβίδης, Κώστας Τσιούκας.

Κοστούμια: Anthea Hamilton, Βασιλική Αντωνοπούλου, Ντόρα Οικονόμου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Ελευθερία Ντεκώ

Εκτέλεση: Ηλίας Μπάλμπας

Επιμέλεια Βίντεο: Γιώργος Ευθυμίου

Επιμέλεια Μουσικής: Γιώργος Ραμαντάνης

Βοηθός Χορογράφου: Αντώνης Αντωνόπουλος

Μουσικοί: Απόλλωνας Ρέτσος, The Singing Head, Θεόδωρος Καστέλης, Lowtronik, Larry Gus, Γιώργος Φασόλης, SOPHIE, Abyss X, Μαριλένα Πετρίδου.

Καλλιτέχνες Βίντεο: Βασιλική Σηφοστρατουδάκη, Γιώργος Ευθυμίου, Εύη Καλογηροπούλου, Βασιλική Αντωνοπούλου, Σοφία Κουρκουλάκου, Μπάυρον Καλομαμάς και Ιόλη Καβάκου, Μπέτυ Σφυρή, David Panos, Angelo Plessas, Βάνα Κωσταγιόλα.

Σχεδιασμός Αφίσας: Βασίλης Μαρματάκης

Προβολή, Επικοινωνία: Γιώργος Κατσώνης

Καλλιτεχνική Διεύθυνση, Παραγωγή: ΕΑΡ 17

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.