Όπως κάθε χρόνο, την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ένα αξέχαστο εορταστικό πρόγραμμα θα περιμένει τους ταξιδιώτες και τους επισκέπτες στο αεροδρόμιο της Αθήνας! Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, πολλές χαρούμενες εκπλήξεις και άρωμα απο την ελληνική παράδοση θα κατακλύσουν τους χώρους του αεροδρομίου, στο πλαίσιο του προγράμματος “Fly me to the Moon” που φορά τα γιορτινά του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων:

Οι καλικάντζαροι των Χριστουγέννων!
Την καθημερινότητα του επιπέδου αναχωρήσεων του αεροδρομίου έρχονται να «ξεσηκώσουν» οι αγαπημένοι καλικάντζαροι της ελληνικής παράδοσης, που αναμειγνύονται με τους επισκέπτες δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα με την παιχνιδιάρικη διάθεση που τους διακρίνει, αλλά και με τις χιουμοριστικές και διαδραστικές εκπλήξεις που έχουν ετοιμάσει!

Αναμνηστικές φωτογραφίες στο εορταστικό Tableau Vivant
Αφού οι καλικάντζαροι «αναστατώσουν» τους ταξιδιώτες, «παγώνουν» και δημιουργούν ένα ζεστό χριστουγεννιάτικο σκηνικό, ένα «ζωντανό» κάδρο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να φωτογραφηθούν παρέα με όλα τα πλάσματα των Χριστουγέννων. Διαλέξτε το αγαπημένο σας χριστουγεννιάτικο gadget από αυτά που θα σας δίνουν οι καλικάντζαροι και… χαμογελάστε στο φακό!

Εορταστικές μελωδίες από τους Bracera
Οι Bracera παρουσιάζουν ζωντανά στο αεροδρόμιο της Αθήνας ένα πρόγραμμα με παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια του τόπου μας, από την Κρήτη και την Κάτω Ιταλία, μέχρι τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα, αλλά και κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου.

Το μουσικό σύνολο Βracera απαρτίζεται από πέντε νέους και ταλαντούχους μουσικούς που τραγουδούν, παίζουν, χορεύουν και παρουσιάζουν τα όργανα της ορχήστρας τους που είναι το βιολί, το νταούλι, η κιθάρα, το λαούτο, η λύρα, το τουμπελέκι, ο αρχαίος πλαγίαυλος (νέι), η φλογέρα κ.ά.

To «Fly me to the Moon» είναι μια πρωτοποριακή συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture, που πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα, στα www.aia.gr και www.elculture.gr.