Το Μουσείο Μπενάκη πραγματοποιεί γιορτινές ξεχωριστές εκδηλώσεις που ετοίμασε για τους μικρούς και μεγάλους της οικογένειας το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, με εκθέσεις, μουσική, εργαστήρια, ξεναγήσεις και πολλές προσφορές στα Πωλητήρια για τα δώρα.

Τρεις γενιές στον πάγκο με τα στολίδια… Μια γιορτινή δημιουργική συνάντηση ανάμεσα σε μικρούς και …. πιο μεγάλους.

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 – 13:00 στο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών στο εργαστήρι αυτό κάθε παιδί συμμετέχει με τον παππού, τη γιαγιά ή ένα αγαπημένο πρόσωπο αυτής της γενιάς. Παιχνίδια παιδιών που μεγάλωσαν και μπήκαν σε προθήκες, χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις και χειροποίητα στολίδια, συνδέουν την πρώτη και την τρίτη γενιά φέτος τα Χριστούγεννα στο Μουσείο Παιχνιδιών.

Χριστούγεννα στο Μουσείο Μπενάκη με την Underground Youth Orchestra

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 – 15:00 τα σύνολα μουσικής δωματίου, ντουέτα, τρίο, κουαρτέτα της Underground Youth Orchestra ερμηνεύουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες, παραδοσιακά κάλαντα, καθώς και έργα κλασικών και σύγχρονων συνθετών.

Η Underground Youth Orchestra ιδρύθηκε το 2010 από τον μουσικό Κώστα Ηλιάδη, ο οποίος είναι καλλιτεχνικός διευθυντής, μαέστρος και ενορχηστρωτής της Ορχήστρας. Το σχήμα σήμερα αποτελείται από 45 σπουδαστές Μουσικής, ηλικίας 10-24 ετών, και συμπληρώνεται από τέσσερις επαγγελματίες μουσικούς, τους Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου, Franc Shestani, Antonela Cefa, και Όσβαλντ Αμιράλης, που είναι και υπεύθυνοι για την οργάνωση και μελέτη της ορχήστρας.

Ένας άγγελος στο σπίτι. Εργαστήρι για παιδιά 6 έως 9 ετών  

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 – 13:00 στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) «ένας άγγελος λίγο κουρασμένος φτάνει στο σπίτι για να ζεσταθεί και να γιορτάσει μαζί μας. Η συντροφιά μας τον ζωηρεύει και στο τέλος γινόμαστε οι δικοί του άγγελοι, φίλοι και βοηθοί

Με αφορμή τη σειρά των Αγγέλων του Γιάννη Μόραλη, ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήρι που συνδυάζει τη γλυπτική με τη ζωγραφική.