Ψηφιδωτή Οδύσσεια

11 Έλληνες και Βρετανοί καλλιτέχνες εμπνέονται από τη μεγάλη περιπέτεια της Οδύσσειας

Μια έκθεση που ξεκίνησε από το Λονδίνο και εξελίχτηκε σε ένα Ελληνο-Βρετανικό φεστιβάλ ψηφιδωτού έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να μας δείξει πώς αυτή η τόσο παλιά τέχνη εξελίσσεται για να συναντήσει την εποχή της.

Γιατί δεν είναι μόνο η πέτρα που γίνεται ψηφίδα ή τα αρχέγονα υλικά, όπως ο πηλός, το μάρμαρο, ο χρυσός. Ψηφίδες μπορεί να φτιάξει ο ψηφοθέτης με τεχνολογία τρισδιάστατων μικρο-εικόνων, με συνθετικά υλικά, με σκραπ μετάλλων, με τυχαία υλικά, ακόμα και με στίχους ραψωδιών.

Kate Rattray - The Whirlwind That Takes Me There

Εμπνευσμένοι από τη μεγάλη περιπέτεια της Οδύσσειας 11 Έλληνες και Βρετανοί καλλιτέχνες αναγνωρισμένοι διεθνώς παρουσιάζουν 55 έργα και μαζί με αυτά τη δική τους ερμηνεία για το οικουμενικό αυτό θέμα. Μια Οδύσσεια υλικών και ιδεών που μπορεί να είναι pop, αφηρημένη, πολιτική, κλασική η προσωπική γίνεται ταξίδι της ψυχής, το δράμα ενός πρόσφυγα, ένα καράβι, ο δακτυλικός εξάμετρος, ένα υφαντό, ένα κόκκινο χαλί, ένα μήνυμα, ένα τραγούδι.

Eftychia Finou -Charybdis (rotating mosaic)

Αυτή η τρισδιάστατη πραγματικότητα που δεν είναι ούτε ζωγραφική, ούτε γλυπτική αλλά μια καλλιτεχνική σύνθεση πολλών πραγμάτων και προϋποθέτει χρόνια και μήνες και μέρες απόλυτης αφοσίωσης και υπομονής για να φτάσει ως εμάς, είναι η Ψηφιδωτή Οδύσσεια που ένωσε δυο χώρες και τους καλλιτέχνες-ψηφοθέτες τους σε ένα κοινό σκοπό.

Συντελεστές

Συμμετέχουν οι  καλλιτέχνες: 
Dugald MacInnes, Nathalie Vin, Ιωάννης Τουλιάτος, Kate Rattray, Αλέξανδρος Μπασαντής, Λύδια Παπαδοπούλου, Arianna Puntin, Άρτεμις Κλίτση, Βάσω Σπανού, Ευτυχία Φίνου, Aliyahgator

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.