«Πειραιάς-Δεν βρίσκω άλλο λιμάνι…»: Εικαστική φωτογραφική περιπλάνηση στον Πειραιά

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ

Η Gallery Art Πρίσμα ανοίγει την εικαστική σεζόν με την έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Θεοδόση

Ο Διονύσης Χαριτόπουλος αναφέρει στο κατάλογο της έκθεσης του φωτογράφου Δημήτρη  Θεοδόση: «Ο Πειραιάς είναι ο πρωταγωνιστής του. Μας τον δείχνει όπως τον βλέπει. Μας μαθαίνει την πόλη».

Μια εικαστική φωτογραφική περιπλάνηση στην πόλη του Πειραιά με μια σύγχρονη ματιά, στο λιμάνι του Πειραιά, στην καθημερινότητα των απλών ανθρώπων. Στον Πειραιά του 21ου αιώνα που διαδέχεται τον παλιό Πειραιά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ

Ο φωτογράφος Δημήτρης Θεοδόσης αναφέρει: «Ο Πειραιάς είναι πολλά πράγματα. Είναι η κόρνα του πλοίου της γραμμής σαν μπαίνει στο λιμάνι, είναι ο κρότος από τα σφυριά των μηχανουργείων της περιοχής Παπαστράτου, είναι οι φωνές την μαθητών στο Πασαλιμάνι, είναι η φανέλα του Ολυμπιακού, που φοράει ο Σύριος πρόσφυγας στη θύρα Ε5 του λιμανιού. Η ένταση στη ματιά μου είναι μεγαλύτερη, οι αισθήσεις μου σε μόνιμη επαγρύπνηση, η μνήμη μου οξυμένη. Όταν σε καλεί ο γενέθλιος τόπος σου δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για ολιγωρία».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ

Ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά αναφέρει στον κατάλογο της έκθεσης: «Ο Πειραιάς είναι οι άνθρωποι, οι μνήμες ,το λιμάνι, η θάλασσα, το παλιό και το νέο. Έχει πολλά πρόσωπα και έτσι χτίζει την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του και τη δυναμική που αναπτύσσει το λιμάνι και ο τουρισμός. Ο πολιτισμός είναι το μέλλον και ο Πειραιάς βλέπει μπροστά και εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.