Έκθεση με κούκλες από τις Γυναικείες Φυλακές Θήβας και θεατρική παράσταση

Για 15η συνεχή χρονιά, «Το επισκεπτήριο» πραγματοποιείται στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» μαζί με τη «Φυλακή του Χρόνου»

Για 15η συνεχή χρονιά, στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» στις 14, 15 &και 16 Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί έκθεση με κούκλες ραμμένες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας (πρώην Κορυδαλλού), στο πλαίσιο του προγράμματος «Λόγος και Ύφασμα» της «Άρσις».

«Το επισκεπτήριο» στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο.

Από τότε που μεταφέρθηκαν οι φυλακές Κορυδαλλού στον Ελαιώνα της Θήβας, η πρόσβαση είναι δύσκολη και οι επισκέπτες λιγοστοί.
Όμως και φέτος οι κρατούμενες στέλνουν τις κούκλες που έχουν φτιάξει, στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», όπου η πρόσβαση είναι εύκολη και ελπίζουν οι επισκέπτες να είναι πολλοί.

«Αντίθετα με το επισκεπτήριο στην Θήβα, εδώ δεν περνάτε από έλεγχο και μπορείτε να καθίσετε όσο θέλετε.»
Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα κατατεθούν στο λογιστήριο των φυλακών, ξεχωριστά για την κάθε κρατούμενη.

Θεατρική Παράσταση

Η Θεατρική ομάδα «Διαφυγή» παρουσιάζει το έργο του Μιχάλη Μαυρή, (από το βιβλίο του «το Πανοπτικό του χρόνου» εκδόσεις Δαρδανός), το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, στις 20:30

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του συνόλου των εκδηλώσεων που διοργανώνει το «Εργαστήρι Μαιρηβή», με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων, στα ζητήματα του εγκλεισμού και των προβλημάτων του κόσμου της φυλακής.

«Πόσοι άραγε από μας βιώνουμε το πέρασμα του χρόνου ως ποινή;
Στις φυλακές, στα ψυχιατρεία, στους στρατώνες, στα εργοστάσια, ακόμα και μέσα στο γάμο με συμβατικές κοινωνικές υποχρεώσεις;»

Το έργο επιχειρεί να αναπαραστήσει, τον πόνο της ανθρώπινης ύπαρξης που εγκλωβίζεται σ’ ένα καθημερινό αγώνα ενάντια στο Χρόνο που βιώνεται ως ποινή,  χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την ιστορία ενός φυλακισμένου.

Χωρίς να εξιδανικεύει ή να ηρωοποιεί το δρών υποκείμενο, αναπαριστά την αγωνιώδη προσπάθεια ενός ανθρώπου με μακροχρόνια ποινή κάθειρξης, καθώς προσπαθεί να αντισταθεί στην φθοροποιό επίδραση του χρόνου που καλείται να αναλώσει στη φυλακή.
Την παράσταση συνοδεύουν τέσσερα τραγούδια ειδικά γραμμένα για το έργο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.