Έκθεση φωτογραφίας Istvan Kerekes

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιείται workshop από τον ίδιο το φωτογράφο

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης ΦΕΜ, παρουσιάζει στο νέο εκθεσιακό της χώρο στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης, έκθεση φωτογραφίας του πολυβραβευμένου Ούγγρου φωτογράφου Istvan Kerekes.

Ο Istvan Kerekes γεννήθηκε στις 6 Απριλίου 1977, στο Τίργκου Μούρες στην Τρανσυλβανία περιοχή της Ρουμανίας. Τώρα ζει και εργάζεται στο Mosonmagyarovar, στη δυτική Ουγγαρία. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1998.

Παίρνει μέρος σε διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς φωτογραφίας από το 2002. Σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει πάρει περισσότερα από 1000 βραβεία και διακρίσεις σε διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς φωτογραφίας. Βραβεία σε περισσότερες από 65 χώρες, σε 5 ηπείρους. Φωτογραφίζει κυρίως πορτραίτα, κοινωνική ζωή, και φωτογραφίες της φύσης. Πλειοψηφία τα πορτρέτα του και φωτογραφίες κοινωνικής ζωής στην Τρανσυλβανία περιοχή της Ρουμανίας.

Για τα βραβεία του στο χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, το 2012, η FIAP (Διεθνής Ομοσπονδία Φωτογραφικής Τέχνης) του απένειμε το τίτλο EFIAP / platinum. Είναι ο πρώτος Ούγγρος που κατέχει αυτή τη διάκριση, και ο νεότερος σε όλο τον κόσμο.

Από το 2009 συμμετέχει ως μέλος κριτικής επιτροπής σε παγκόσμιους διαγωνισμούς. Στο τελευταίο χρόνο έχει κρίνει πάνω από 140.000 εικόνες σε περισσότερους από 30 διεθνής διαγωνισμούς.

Έχει πολλές εικόνες που δημοσιεύθηκαν σε διάφορα εθνικά και διεθνή περιοδικά, καταλόγους, λευκώματα, εφημερίδες, κλπ. Μεταξύ αυτών είναι: Oasis Magazin Italy, National Geographic Hungary, National Geographic Romania, Terre Sauvage Magazine France, German Photo Magazine, The Telegraph Newspaper United Kingdom, A Földgömb (The Globe) Magazin Hungary, Nők Lapja Magazin Hungary, etc.

Επίσης αρθρογραφεί στο Α Földgömb (The Globe) περιοδικό, όπου είναι τακτικός αρθρογράφος.

Η σπουδαιότερη φωτογραφία του είναι η «Yelena» – Αυτή η εικόνα του 2009 τραβήχτηκε στην περιοχή Maramures στη Τρανσυλβανία περιοχή της Ρουμανίας. Από το 2010 το Φεβρουάριο έως το 2016 Φεβρουάριο με αυτήν την εικόνα έχει κερδίσει 210 βραβεία σε 36 χώρες / 5 ηπείρους – Απόλυτο μοναδικό ρεκόρ στην ιστορία της ουγγρικής φωτογραφίας όλων των εποχών.

Yelena_resize
Yelena

Ο Istvan Kerekes έχει προσκληθεί από την ΦΕΜ και θα παρευρίσκεται στην έκθεση του στη Μυτιλήνη.

Επίσης κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβληθούν ηχοράματα με τη δουλειά του καθώς επίσης ο ίδιος θα διδάξει σε workshop με θέμα «φωτογράφιση πορτραίτου σε φυσικό φως» που διοργανώνει η ΦΕΜ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.