Ένα κινηματογραφικό ταξίδι με τον Nick Cave: “The Road to God knows where”

Το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον σκηνοθέτη Uli M Schüppel, στην προβολή του ντοκιμαντέρ

Ο Βερολινέζος σκηνοθέτης και παραγωγός Uli M Schüppel (Ούλι Σύπελ) είναι φέτος μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνιστικού τμήματος «Μουσική & Φιλμ» του Διενθούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».

Oι Nick Cave & The Bad Seeds έρχονται στην Αθήνα

Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που υπήρξε (και είναι ακόμα) σημαντικό κομμάτι της «μυθικής» βερολινέζικης underground κουλτούρα της δεκαετίας του 1980 και 1990. Γι’ αυτό και του αφιερώνεται μια βραδιά, προσφέροντας στο αθηναϊκό κοινό την ευκαιρία να δει το θρυλικό του ντοκιμαντέρ “The Road to God knows where” και ν’ ακούσει για εκείνη την εποχή, όχι μόνον αφηγήσεις, αλλά και μουσική που ο ίδιος προτείνει μ’ ένα DJ-Set.

Η ταινία:

Οι Nick Cave & The Bad Seeds περιοδεύουν στις ΗΠΑ (Φεβρουάριος/Μάρτιος 1989). Απανωτές εμφανίσεις, 24 συναυλίες σ’ έναν και μόνον μήνα: Φιλαδέλφεια, Βοστώνη, Ν. Υόρκη, Σικάγο, Ντιτρόιτ, Λος Άντζελες.

Μια τεράστια πρόκληση για τον Nick Cave και την ομάδα του, τους διεθνείς σταρ της ροκ μουσικής Mick Harvey (Crime an City Solution, Soundtracks), Blixa Bargeld (Einstürzende Neubauten), Kid Congo Powers (Cramps, Gun Club), Thomas Wydler (Die Haut). Ο Uli M Schüppel, στενός φίλος των μουσικών, καταγράφει το ταξίδι, τον καθημερινά επαναλαμβανόμενο κύκλο της περιοδείας: δρόμος – ξενοδοχείο- soundchek-backstage-συναυλία-ξενοδοχείο-δρόμος. Και πάντα η μουσική στο επίκεντρο – η μουσική ως ο κοινός τόπος.

Το Μάιο του 2008 οι αναγνώστες και οι συντάκτες του αμερικάνικου περιοδικού TOTAL FILM MAGAZIN συμπεριέλαβαν “To God Knows Where” στις 20 καλύτερες μουσικές ταινίες όλων των εποχών. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκε επίσης την τελευταία εβδομάδα της φετινής documenta 14 στο Κάσελ στο πλαίσιο του κινηματογραφικού προγράμματος που επέλεξε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Adam Szymczyk με «σημαντικές ταινίες που σπάνια προβάλλονται».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.