Αγελάδες και Διαφωτισμός

Ιστορίες από το φαρ-ουέστ της πραγματικότητας

Στις πόσες πληροφορίες καίγεται του ανθρώπου ο νους;
Πόσο άγρια είναι η Δύση που ζούμε;
Μπορεί ένα έξυπνο ψυγείο να γίνει Νίκος Φώσκολος;
Ποιά γεγονότα του 1986 άλλαξαν τη ροή της ιστορίας;
Μπορείς να τρως  φρουτοσαλάτες βλέποντας House of cards ή χρειάζεσαι κάτι πιο χορταστικό;
Τί παθαίνει ο εγκέφαλος από τους πολλούς Πυξ- Λαξ;
Τί ακριβώς είναι οι ολοτροπικές αναπνοές;

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα ενδέχεται να απαντηθούν στη διαδραστική διάλεξη- εξομολόγηση. Ο Κωστής Ζαφειράκης αφηγείται ιστορίες από το φαρ-ουέστ της πραγματικότητας και δίνει ιδέες για το πώς μπορούμε να μονομαχήσουμε με το παράλογο. Μια ανατρεπτική παράσταση κατά της πλήξης –υπέρ της αγελάδας. Ή αλλιώς ένα ψυχολογικό παιχνίδι για να γίνουμε όλοι φίλοι (to know us better)- το φινάλε είναι σκέτο γλέντι.

Κωστής Ζαφειράκης
Σαββατογεννημένος, χορτοφάγος, ταξιδιώτης και γραφιάς. Έχει φάει την Ελλάδα με το κουτάλι, μέσα από τις ταξιδιωτικές του εκπομπές. Από τον Οκτώβριο του 2015 υπογράφει το σενάριο και την αρχισυνταξία στην ταξιδιωτική σειρά ντοκιμαντέρ «Ελλάδα Α-Ω», που προβάλλεται στο Cosmote HISTORY (Cosmote TV).

Αγαπάει και ψάχνει διαρκώς το Ελληνικό τραγούδι. Μετράει άπειρες ώρες στον ραδιοφωνικό αέρα της πόλης, ως δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός. Ανήκει στους περιπατητές της ομάδας «Thessaloniki Walking Tours», αναδεικνύοντας και παρουσιάζοντας σε ταξιδιώτες και ντόπιους γνωστές και άγνωστες ιστορίες της Θεσσαλονίκης.

Φτιάχνει θέματα για sites και περιοδικά σκαρώνει ιστορίες, γράφει σενάρια (π.χ. «Ένα μήλο την ημέρα»- ΕΡΤ)… και τέλος, υποδύεται τον εαυτό του στην παράσταση (κάτι σαν διαδραστική διάλεξη με μπόλικο χιούμορ) «Αγελάδες και Διαφωτισμός»– πάνω σε δικά του κείμενα. Μετά την περσινή τους επιτυχία στην Θεσσαλονίκη,  οι «Αγελάδες» βγαίνουν στο δρόμο, κάνουν δηλαδή περιοδεία.

 

Συντελεστές

Κείμενο: Κωστής Ζαφειράκης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παρασκευόπουλος

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.