«Αισώπου… φίλοι»: Διαδραστική παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος

Mια σύγχρονη ματιά στους μύθους του Αισώπου

Είναι «Αισώπου… φίλοι». Είναι φίλοι αγαπημένοι, καρδιακοί, ανταγωνιστικοί, ωφελιμιστές…  και φιλίες από τον κόσμο της φύσης και των ζώων. Είναι μια σύγχρονη ματιά στους μύθους του Αισώπου. Είναι η νέα διαδραστική παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, με ζωντανή μουσική, δράση, θεατρικά παιχνίδια και ξεκαρδιστικά παθήματα και έρχεται στον ανοιχτό χώρο του Αισθητικού Δάσους Υμηττού (δίπλα στη Μονή Καισαριανής), σε συνεργασία με τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, το Σάββατο 30 Ιουνίου, στις 6:00 το απόγευμα. 

Με καμώματα και ιστορίες από τους μύθους «Οι δύο φίλοι και η αρκούδα», «O ψεύτης βοσκός», «Η αλεπού και τα σταφύλια», «Το λιοντάρι και το ποντίκι». Η παράσταση «Αισώπου… φίλοι», σε σκηνοθεσία του Τάσου Ράτζου και μουσική επιμέλεια του Πέτρου Δαμουλή, είναι γεμάτη χιούμορ, ανατροπές και πρωτότυπο θεατρικό παιχνίδι.

Τα παιδιά γνωρίζουν τους ηθοποιούς αλλά και τα μουσικά όργανα (γιουκαλίλι, μπάντζο, πιανίκα, κουίκα, αυλός, καζού, μαράκες, κ.α…), τραγουδούν και παίζουν μαζί τους. Μπαίνουν στην κάθε ιστορία, για να την αλλάξουν με τις ιδέες και τις σκέψεις τους. Μέσα από παιχνίδια διαπραγματεύονται φιλίες και σχέσεις που κάπου, κάπως, κάτι θυμίζουν και από τις σχέσεις που ζουν στην πραγματική τους ζωή.

Η παράσταση «Αισώπου… φίλοι» απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών. Τις καθημερινές, ταξιδεύει στις σχολικές αίθουσες, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, αλλά και εκπαιδευτικά εργαλεία στους δασκάλους τους. Η ομάδα συνεχίζει φέτος την παράσταση «Ο Κουκουμπλής» (για 3η χρονιά), η οποία στηρίζεται σε παραδοσιακά παραμύθια και (για 2η χρονιά) τη μουσικοπαιδαγωγική παράσταση «Γύρω – γύρω μήνες», που αντλεί έμπνευση από παραδοσιακά έθιμα και παιχνίδια.

Συντελεστές

Σύλληψη Ιδέας: Τάσος Ράτζος & Χρύσα Διαμαντοπούλου
Κείμενα: Κορίνα Θεοδωρίδου
Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος
Βοηθός σκηνοθέτη-επιμέλεια κειμένων: Χρύσα Διαμαντοπούλου
Μουσική σύνθεση – στίχοι τραγουδιών: Πέτρος Δαμουλής
Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Χαρά Δημητριάδη
Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος
Διδασκαλία μουσικής: Πέτρος Δαμουλής
Εικαστική επιμέλεια-κοστούμια-κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά
Επιμέλεια κίνησης/χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου
Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους: Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-εξειδικευμένη στο DRAMA IN EDUCATION
Υπεύθυνη Παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

45 Απαντήσεις

  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ για τις προσκλήσεις. Πολύ ωραία δουλειά. Οι ηθοποιοί χαμογελαστοί, με χιούμορ και προσιτοί με τα παιδιά.

  2. Ευχαριστούμε για τις προσκλήσεις. Ωραία δουλειά. Πριν και μετά την παράσταση οι ηθοποιοί ήταν φιλικοί κ προσιτοί με τα παιδιά. Θα το πρότεινα για μικρές ηλικίες οπωσδήποτε!

  3. Ευχαριστούμε πολύ για τις προσκλησεις. Πήγαμε με τον 3,5 ετών γιό μου και μας άρεσε πολύ και στους δύο. το γεγονός ότι οι παραστάσεις αυτής της ομάδας είναι με ζωντανη μουσική και χρησιμοποιούν διάφορα μουσικά όργανα τα οποία τα παρουσιάζουν με το ξεκίνημα της παράστασης τις κάνει πιο εντυπωσιακές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.