«Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη στο Ηρώδειο

Σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου και μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου

Η θεατρική παράσταση, «Ασκητική» έρχεται για μία παράσταση, στον χώρο του «Ωδείου Ηρώδου Αττικού», την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 21:00, στο πλαίσιο της 60ης επετείου – Έτος Ν.Καζαντζάκη 2017, με την υποστήριξη των εκδόσεων «Καζαντζάκη» & του ιδρύματος «Μ. Κακογιάννη»

Ο Πάνος Αγγελόπουλος παρουσιάζει την «Ασκητική» το φιλοσοφικό αυτό έργο του Νίκου Καζαντζάκη επιχειρώντας για άλλη μία φορά, νεα πρωτοποριακή θεατρική προσέγγιση συνδυάζοντας video art με νέες θεατρικές μεθόδους που θα συνοδεύουν τους ερμηνευτές πρωταγωνιστές του έργου.

«Ν΄ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ ,εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί εγώ θα φταίω.Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ»
– Ν.Καζαντζάκης

Το φιλοσοφικό  αυτό έργο που ο ίδιο  θεωρούσε ως «το σπόρο απ’ όπου βλάστησε όλο το έργο του», αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενά του συγγραφέα, μέσα από το οποίο προσπαθεί να εκφράσει τα μεταφυσικά του «πιστεύω». Μιλάει για τη μάχη του ανθρώπου με τις δυνάμεις της υλικής, πνευματικής και ηθικής φθοράς και την ανάδειξη εκείνων των ικανοτήτων και αρετών που τον ωθούν να μάχεται, να δημιουργεί και να ελπίζει..

Ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος, αναφέρει ότι η «Ασκητική» αποδεικνύεται ένα προφητικό έργο της εποχής μας, που μας παροτρύνει να σιωπήσουμε ώστε να αφήσουμε τον αληθινό εσωτερικό κόσμο μας, να ακουστεί, ενώ παράλληλα μας εξοικειώνει με τις μεγάλες αγωνίες, που μας οδηγούν στα λυτρωτικά συλλογικά οράματα. Μέσα από αυτό το φιλοσοφικό έργο, εκείνο που αναζητάς είναι το φως και μέσα από την αναζήτηση αυτή, βρίσκεις το βασικό σου στόχο, την απόλυτη ελευθερία.

Συντελεστές

Πρωταγωνιστούν:
Νικήτας  Τσακίρογλου, Κατερίνα Διδασκάλου, Tάσος Νούσιας, Μαρία Κίτσιου, Χρήστος Καπένης, Μικαέλα Κυβεντίδου και ο Μιχάλης Γιαννικάκης

Ομάδα 18  ηθοποιιών –χορού- και ενόργανο σύνολο.

Θεατρική προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος
Μουσική : Δημήτρης  Παπαδημητρίου
Σκηνικά :  Mάιρα  Βαζαίου
Μάσκες: Γιάννης Ζημιανίτης
Κίνηση: Έρση  Πίττα
Video Αrt : Νίκος Μυλωνάς
Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων : Μαρία Καλίτση

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 40 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

15 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.