Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου: Μια μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους της Αττικής στο Ηρώδειο

Ηρώδειο

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου οργανώνει μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Η συναυλία είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού και συμμετέχει αφιλοκερδώς πλήθος καλλιτεχνών.

Η φονική πυρκαγιά στο Μάτι ξέσπασε στις 23 Ιουλίου. Τις ίδιες μέρες έφυγε απ’ τη ζωή ο ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου, ο οποίος μας χάρισε πάνω από 400 αγαπημένα τραγούδια, που μελοποιήθηκαν από τους σημαντικότερους συνθέτες της τελευταίας πεντηκονταετίας. Από τον «Άγιο Φεβρουάριο» του Δήμου Μούτση στα «Λαϊκά» του Μίκη Θεοδωράκη, από τη «Θητεία» του Γιάννη Μαρκοπουλου στο «Κάτω απ’ τη μαρκίζα» του Γιάννη Σπανού, από το «Ελεύθεροι κι ωραίοι» του Σταύρου Κουγιουμτζή στον «Άμλετ της σελήνης» του Θάνου Μικρούτσικου και το «Είν’ αρρώστια τα τραγούδια» του Σταύρου Ξαρχάκου, η υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου ήταν αυτή που σημάδεψε τη δισκογραφία μιας ολόκληρης εποχής.

Σημείωση: Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν τον σκοπό της συναυλίας αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν, μπορούν να αγοράσουν δελτία οικονομικής ενίσχυσης των 10 και των 20 ευρώ από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών ή από τη Viva.gr.

Συντελεστές

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες:

Γιώργος Ανδρέου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μανώλης Λιδάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μιχάλης Μυτακίδης (Active Member), Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Νικολόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ηρώ Σαΐα, Ασπασία Στρατηγού, Τάνια Τσανακλίδου, Μαρία Φαραντούρη, Λάκης Χαλκιάς και πολυμελής ορχήστρα.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Νταλάρας.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 60 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.