Αφιέρωμα στον Leonard Cohen στο café του Νομισματικού Μουσείου

Έξι ξεχωριστοί μουσικοί ερμηνεύουν στιγμές από την πορεία του μοναδικού Λέοναρντ Κοέν

Έξι ξεχωριστοί μουσικοί ερμηνεύουν στιγμές από την πορεία του μοναδικού Λέοναρντ Κοέν. Τρεις νέες τραγουδίστριες με πολύ διαφορετικές πορείες αλλά με  κοινή ανάγκη την αναζήτηση και κοινό χαρακτηριστικό το θάρρος προσεγγίζουν τραγούδια που έχει σφραγίσει η βαριά αντρική φωνή του Κοέν. Η εύθραυστη αθωότητα της  Nalyssa Green, η βαθιά εκφραστική φωνή της Sugahspank! και η καλλιεργημένη και ευέλικτη φωνή της Lou is συγκατοικούν στη σκηνή πλαισιωμένες από τον βιρτουόζο ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλο, τον μαέστρο Γιώργο Δελλή στα πλήκτρα, και τον λακωνικά μελωδικό ‘Αδωνι Γουλιέλμο στην κιθάρα (Swing Shoes).

Το αφιέρωμα στον Λέοναρντ Κοέν που θα απολαύσουμε την Πέμπτη 31 Μαΐου στις 9 μ.μ. στο café του Νομισματικού Μουσείου, προετοιμάζεται από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Ο Κοέν αποτελεί μια μοναδική περίπτωση καλλιτέχνη. Ποιητής, μουσικός, δάσκαλος και μαθητής μοιράστηκε τις σκέψεις του και τη ζωή του μέσα από απλές μελωδίες και μια βαθιά «θεία» χρυσή φωνή. Πολλές ανθρώπινες  αδυναμίες ζουν στα τραγούδια του περιμένοντας τη στιγμή που θα τις βρει το φως μέσα από κάποια χαραμάδα. “There is a crack in everything that’s how the light gets in”. Γοητευτικός, ευγενικός και ουσιαστικός όπως τα τραγούδια του  ο Λέοναρντ έζησε μια γεμάτη ζωή.  Πνεύμα και σώμα, χιούμορ και μελαγχολία, ταξίδι και προορισμός, είναι δίπολα που κατέκτησε.

 

Συντελεστές

Nalyssa Green |τραγούδι

Sugahspank! |τραγούδι

Lou is |τραγούδι

Σεραφείμ Μπέλλος | ντραμς

Γιώργος Δελλής |πλήκτρα

‘Αδωνις Γουλιέλμος |κιθάρα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.