Αfter 8 Jazz Sextet: Aπό τον Duke Ellington μέχρι τον Chick Corea

Αfter 8 Jazz Sextet

Μια καλοκαιρινή συναυλία στoυς χορευτικούς ρυθμούς της λατινοαμερικάνικης μουσικής

Οι μουσικές βραδιές στον Κήπο του Μεγάρου, συνεχίζονται την Τετάρτη 5 Ιουλίου στις 9 μ.μ. με το «Αfter 8 Jazz Sextet». Όσοι αγαπούν τις τζαζ αποδράσεις αλλά και τoυς χορευτικούς ρυθμούς της λατινοαμερικάνικης μουσικής θα παρακολουθήσουν μια καλοκαιρινή συναυλία με διπλό θεματικό άξονα.

Tα μέλη του Σεξτέτου, γνωστά για τις ενορχηστρώσεις τους που σέβονται το πνεύμα της εκάστοτε εποχής και προσαρμόζουν τα οργανικά μέρη μιας Big Band στις ανάγκες ενός ακουστικού σεξτέτου, έχουν αφιερώσει το πρώτο μέρος του προγράμματός τους «Tribute to Duke» στον σπουδαίο Ντιούκ Έλλινγκτον [Duke Ellington].

Το δεύτερο μέρος «From Cuba to the World» είναι ένα ταξίδι στον κόσμο της λάτιν μουσικής με σταθμούς σε αγαπημένα κομμάτια του Τσούτσο Βαλντές [Chucho Valdés], του Τσικ Κορήα [Chick Corea], του Πακίντο Ντε Ριβέρα [Paquito D’Rivera], του Ντιούκ Τζόρνταν [Duke Jordan] και άλλων συνθετών.

After 8 Jazz Sextet

Δημιουργήθηκε το 2014. Οι θεματικές συναυλίες του περιλαμβάνουν συνθέσεις από όλη τη μουσική διαδρομή της τζαζ με αναφορές σε βιογραφικά στοιχεία, τρόπους μουσικής γραφής και ύφους καθώς και στις κοινωνικές συνθήκες της κάθε εποχής και στις επιρροές τους στη μουσική έκφραση. Σκοπός του είναι η αναζήτηση του συνδετικού κρίκου ανάμεσα στην κλασική και τη λαϊκή μουσική σε όλο τον κόσμο με άξονα τον άνθρωπο.

Το After 8 Jazz Sextet αποτελείται από έξι καλλιτέχνες που ασχολούνται όχι μόνο με την τζαζ αλλά και με άλλα είδη μουσικής, είτε ως μέλη συνόλων είτε ως ενορχηστρωτές και συνθέτες. Το σχήμα απαρτίζεται από τους: Γιώργο Κωνσταντάκη (τενόρο σαξόφωνο), Κωνσταντίνο Κεφαλά (τρομπέτα), Γιάννη Καΐκη (τρομπόνι), Κωνσταντίνο Ζώτο (πιάνο), Νικόλα Αθανασιάδη (τύμπανα) και Ιωάννη Χατζηιωάννου (ηλεκτρικό μπάσο). Καλεσμένος τους στη συναυλία τους στον Κήπο, ο Γιώργος Παυλής (guest percussion).

Συντελεστές

Συμπαραγωγή:
ΜΜΑ & After 8 Jazz Sextet

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.