Βασίλης Ζαχάρωφ, ο μυστηριώδης Έλληνας της Ευρώπης

«Βασίλης Ζαχάρωφ, ο μυστηριώδης Έλληνας της Ευρώπης» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Προβολή του ντοκιμαντέρ του Άγγελου Αμπάζογλου με ελεύθερη είσοδο

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει τις μηνιαίες προβολές ειδικού κύκλου με τίτλο «Ιστορικά ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών», στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στον Ταύρο.

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου (ώρα 19:00) θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Βασίλης Ζαχάρωφ, ο μυστηριώδης Έλληνας της Ευρώπης», του Άγγελου Αμπάζογλου (2006, 55΄), παρουσία του σκηνοθέτη.

Η ταινία επικεντρώνεται στο εμπόριο όπλων στην αρχή του 20ού αιώνα, μέσα από την ιστορία του ελληνικής καταγωγής «βασιλιά της πολεμικής βιομηχανίας», Μπάζιλ Ζαχάρωφ, ο οποίος μετά τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο θεωρούνταν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Το σύστημα πώλησης όπλων που δημιούργησε, γνωστό ως «σύστημα Ζαχάρωφ», αποτελεί το επικρατέστερο σύστημα έως σήμερα. Ο σερ Μπάζιλ Ζαχάρωφ (1849-1936), άλλοτε Οθωμανός, Έλληνας, Άγγλος και Γάλλος υπήκοος, με σημαντικό παρασκηνιακό ρόλο στην ευρωπαϊκή πολιτική της εποχής, παρασημοφορήθηκε για την ειρηνιστική του δράση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.