Βραδιά του Ερευνητή: Mια γιορτή για την Επιστήμη και την Έρευνα

Βραδιά του Ερευνητή: Mια γιορτή για την Επιστήμη και την Έρευνα

Με σύνθημα «Γνώρισε τη μαγεία της Έρευνας»

H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη και σε  9 πόλεις της Ελλάδας.

Με σύνθημα «Γνώρισε τη μαγεία της Έρευνας», στην Αθήνα, η φετινή βραδιά πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στις 29 Σεπτεμβρίου.

Το 2015, η μεγάλη αυτή γιορτή είχε πραγματοποιηθεί ξανά με επιτυχία στον «Ελληνικό Κόσμο», όπου παρουσιάστηκαν οι δράσεις μεγάλων ερευνητικών κέντρων, παράλληλα με πειραματικές επιδείξεις, διαδραστικά πειράματα, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, φορητό πλανητάριο, εκθέσεις φωτογραφίας κ.ά.

Ο «Ελληνικός Κόσμος» με χαρά φιλοξενεί, για δεύτερη φορά, εκπροσώπους των μεγαλύτερων ερευνητικών κέντρων της χώρας, αλλά και το ευρύτερο κοινό(παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς) που θα έχει την ευκαιρία να προσεγγίσει τον χώρο της επιστήμης και της έρευνας με βιωματικό τρόπο.

Επιπρόσθετα, λίγο πριν την μεγάλη Βραδιά στον Ελληνικό Κόσμο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, επτά μικρότερες εκδηλώσεις θα προηγηθούν της κεντρικής, για την καλύτερη γνωριμία του κοινού με τους στόχους και το ερευνητικό έργο των επιστημονικών φορέων/συνδιοργανωτών: συγκεκριμένα στην Αθήνα λίγο πριν τις 29 Σεπτεμβρίου τα ερευνητικά κέντρα: Εθνικό Αστεροσκοπείο, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», ΕΛΚΕΘΕ (στην Ανάβυσσο) και το Ινστιτούτο Παστέρ θα ανοίξουν τους φιλόξενους χώρους τους, ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης, το ενυδρείο του ΕΛΚΕΘΕ θα περιμένει μικρούς και μεγάλους!

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.