Γιάννης Αγγελάκας & 100°C – Διάφανα Κρίνα – The Last Drive – The Big Nose Attack – Holy Monitor

«Γιάννης Αγγελάκας & 100°C - Διάφανα Κρίνα - The Last Drive - The Big Nose Attack - Holy Monitor» στην Πλατεία Νερού

Μια μεγάλη γιορτή της ελληνικής rock σκηνής

Μία μεγάλη βραδιά για την Ελληνική rock σκηνή έρχεται. Γιάννης Αγγελάκας & 100°C, Διάφανα Κρίνα, The Last Drive, μαζί με τους The Big Nose Attack και Holy Monitor, ενώνουν δυνάμεις και μας προσκαλούν σε μία αληθινή γιορτή της αγαπημένης μας μουσικής, το Σάββατο 10 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού.

O Γιάννης Αγγελάκας όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο μουσικό μας χάρτη, δεν έπαψε ποτέ να είναι δημιουργικός, ανατρεπτικός και κυρίως ανήσυχος. Το αποδεικνύει με κάθε νέο βήμα του και το ίδιο ισχύει και για τη νέα μπάντα του, τους 100°C. Σχεδόν δυο χρόνια μαζί, πειραματίζονται, γελάνε, γράφουν, σβήνουν και ταξιδεύουν.

Πριν λίγο καιρό, κυκλοφόρησαν έναν νέο δίσκο («Ήσυχα Τραγούδια Για Ανέμελα Λιβάδια»), τα τραγούδια του οποίου θα ακούσουμε ζωντανά, μαζί με επιλογές από ολόκληρη την πορεία του Γιάννη Αγγελάκα, από τις Τρύπες έως σήμερα.

Τους 100°C αποτελoύν οι: Λαμπρινή Γρηγοριάδου (ακουστική κιθάρα), Αλέξης Αρχοντής (τύμπανα), Γιάννης Σαββίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Γιώργος Αβραμίδης (τρομπέτα), James Wylie (σαξόφωνο). Την επιμέλεια του ήχου έχει ο Γιώργος Ταχτσίδης.

Τα Διάφανα Κρίνα κατέκτησαν από το ξεκίνημά τους μία ιδιαίτερη θέση στο εγχώριο μουσικό στερέωμα. Έχοντας διαγράψει μία εικοσαετή πορεία, άγγιξαν τις ψυχές χιλιάδων ανθρώπων, χαρίζοντάς μας έξι δίσκους που χαρακτήρισαν την ελληνική ροκ σκηνή, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Το συγκρότημα σημαδεύτηκε από την απώλεια του τραγουδιστή, Θάνου Ανεστόπουλου, ο οποίος έφυγε χτυπημένος από τον καρκίνο πριν λίγους μήνες, αλλά συνεχίζει το ταξίδι του υμνώντας τη δημιουργικότητα και τη ζωή. Η εμφάνιση στο φεστιβάλ της Πλατείας Νερού σηματοδοτεί την ουσιαστική επιστροφή τους στα μουσικά πράγματα.

Το συγκρότημα – που πλέον αποτελείται από τους: Τάσο Μαχά (τύμπανα), Νίκο Μπάρδη (κιθάρα, τρομπέτα), Παναγιώτη Μπερλή (φωνή, πλήκτρα), Παντελή Ροδοστόγλου (μπάσο), Κυριάκο Τσουκαλά (κιθάρα), – βρίσκεται ήδη στην προ-παραγωγή του νέου του δίσκου, τραγούδια από τον οποίο θα ακουστούν (μαζί με άλλα που καλύπτουν όλο το εύρος της δισκογραφίας τους) στις επιλεγμένες συναυλίες που θα δώσουν τους επόμενους μήνες σε διάφορα σημεία της χώρας.

Οι Last Drive είναι μία από τις σπουδαιότερες μπάντες που ανέδειξε ποτέ η εγχώρια σκηνή. Το 2007 επέστρεψαν για να δώσουν συνέχεια στην τρελή κούρσα τους, που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και είχε σταματήσει το 1995. Δέκα χρόνια μετά, εξακολουθούν να δημιουργούν και να αναζητούν νέους τρόπους έκφρασης.

Κυκλοφόρησαν ένα EP, ένα live CD/DVD και ένα εξαιρετικό album (“Heavy Liquid” / Happy Crasher, 2009). Είδαν τους πρώτους δίσκους τους να επανακυκλοφορούν σε βινύλιο (από την Blind Bastard και την Labyrinth of Thought / The Lab Records) σε άψογες εκδόσεις. Γιόρτασαν τα 30 τους χρόνια σε ένα αξέχαστο συναυλιακό διήμερο, μαζί με φίλους και συνοδοιπόρους. Παράλληλα, παρακολούθησαν και δύο ντοκυμαντέρ αφιερωμένα στη μέχρι τώρα πορεία τους (“20.000 Miles Ahead” / 2009 και “And The Engine Is Still Running ” / 2015). Παρουσίασαν την ακουστική τους εκδοχή, σε μία περίοδο που άνοιξε με δύο καταπληκτικές εμφανίσεις στην Αθήνα και έκλεισε στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, μετά από 17 shows σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μέσα στα χρόνια, πολλά σχήματα ξεπήδησαν μέσα από τον ευρύτερο πυρήνα που περιλαμβάνει μέλη των Drive ( The Earthbound, BLML, Thee Holy Strangers, The Screaming Fly, Spirak Drift, ΩRay, La Mano y el Corazon ), ενώ μέσω της Drive Tribe διατηρούν με συνέπεια την επαφή με φίλους και συντρόφους που μοιράζονται μαζί τους την αγάπη για το rock’n’roll και την δημιουργία.

Πριν λίγες ημέρες ολοκλήρωσαν την ηχογράφηση του νέου τους album που αναμένεται να κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο.

Οι Big Nose Attack δημιουργήθηκαν το 2011. Τα αδέρφια Βoogieman (κιθάρα, φωνή) & Little Tonnie (τύμπανα) έδωσαν μία νέα φρεσκάδα στην εγχώρια σκηνή, συνδυάζοντας τις blues επιρροές τους με «ατίθασα» rock riffs που μοιάζουν να ξεπήδησαν από τα 70’s.

Μετά από πέντε χρόνια, τρία official albums, τέσσερις Ευρωπαϊκές περιοδείες και αμέτρητες εμφανίσεις στο εξωτερικό, έχουν ήδη εδραιωθεί ως μία από τις καλύτερες μπάντες της χώρας, παίζοντας με τους Black Keys το 2015 και βλέποντας το “Yeah! That Girl” να κερδίζει μία θέση στις προτιμήσεις κάθε ενημερωμένου ραδιοφωνικού παραγωγού και DJ.

Οι B.N.A. αυτη τη στιγμή διανύουν το #deathbypizzatour2017 με συναυλίες ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι Holy Monitor είναι μία μουσική κολεκτίβα από την Αθήνα. Σχηματίστηκαν το 2015 και πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους album σε συνεργασία με την Blackspin Records και την Primitive Music.

Kraut ρυθμοί, υπνωτικά φωνητικά και κολλητικά κιθαριστικά riffs δημιουργούν ένα space περιβάλλον, μία φωτεινή ηχητική δίνη που παρασύρει τον ακροατή σε ένα ψυχεδελικό ταξίδι.

Με ήδη 40.000 views στο youtube και εξαιρετικές κριτικές, οι Holy Monitor φαίνεται πως πραγματοποιούν μία εντυπωσιακή νέα είσοδο στα μουσικά πράγματα της χώρας – και όχι μόνο. Το “Bed Of The Earth” δεν είναι απλά το πιο εθιστικό τραγούδι που προέκυψε από την εγχώρια σκηνή μέσα στο 2017, αλλά ένα από τα καλύτερα που μας έδωσε η psych-rock σκηνή, γενικά, μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

8 Απαντήσεις

  1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ & 100°C – ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ – THE LAST DRIVE – THE BIG NOSE ATTACK – HOLY MONITOR
    Μια μεγάλη γιορτή της ελληνικής rock σκηνής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.