Γιάννης Αγγελάκας, Villagers of Ioannina City, Παύλος Παυλίδης & the B-Movies, Thee Holy Strangers, Sleepin Pillow και Βαγγέλης Μαρκαντώνης

Συναυλίες με ροκ χαρακτήρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Tο παλιό και το νέο αίμα της ελληνικής rock σκηνής σε μια συναυλιακή συνάντηση. Γιάννης Αγγελάκας, Villagers of Ioannina City, Παύλος Παυλίδης & the BMovies, Thee Holy Strangers, Sleepin Pillow και Βαγγέλης Μαρκαντώνης, στήνουν ένα εκρηκτικό lineup, στις 16 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού (Αθήνα). Δύο ημέρες νωρίτερα, στις 14 Ιουνίου, το ίδιο lineup (με εξαίρεση τους Thee Holy Strangers) βρίσκεται στο Fix Factory Open Air, στη Θεσσαλονίκη.

Γιάννης Αγγελάκας
Για τον Γιάννη Αγγελάκα δεν υπάρχουν πλέον πολλά να γραφτούν. Αποτελεί, χωρίς αμφιβολία,την εμβληματικότερη φιγούρα της εγχώριας rock σκηνής, εδώ και δεκαετίες. Επτά δίσκοι με τις Τρύπες, που του εξασφάλισαν μια θέση στην μουσική Ιστορία, αλλά και μια ανήσυχη και τολμηρή, σε κάθε της βήμα, προσωπική πορεία. Πάντα, όμως, με παρέα το πολυπληθές πιστό κοινό του, πολλούς συνεργάτες και μια μόνιμη επιθυμία για νέους ήχους και αναζητήσεις.

Γιώργος Χριστιανάκης, Νίκος Βελιώτης, Οι Επισκέπτες, Ντίνος Σαδίκης, είναι μόνο μερικοί από εκείνους με τους οποίους έχει δουλέψει μαζί στο παρελθόν. Πλέον, συνεχίζει σε αμείωτους ρυθμούς, έχοντας στο πλευρό του μια νέα μπάντα που αποτελείται από τους: Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αναστάση Βουκυκλαράκη στα τύμπανα, Γιάννη Σαββίδη στην ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργο Αβραμίδη στην τρομπέτα και James Wylie στο σαξόφωνο.

Villagers of Ioannina City
Ανάμεσα σε πολλές και καλές μπάντες που έχουν ξεπηδήσει μέσα από την εγχώρια rock σκηνή, οι V.I.C αποτελούν κατά πολλούς το σημαντικότερο group του αναδείχτηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Ο ιδιαίτερος ήχος τους είναι μια μίξη ψυχεδελικού post rock, με τον παραδοσιακό ήχο της Ηπείρου, ο οποίος χτίζεται με ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο , τύμπανα, πολυφωνικά και παραδοσιακό ηπειρώτικο κλαρίνο.

Η εντυπωσιακή τους πορεία επιβεβαιώθηκε στο θριαμβευτικό sold out στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, μπροστά σε 6.000 θεατές , τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνεχίστηκε με την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους και έκλεισε με τη συναυλία- “τέλος μιας εποχής”, όπως οι ίδιοι είπαν, τον φετινό Απρίλιο στο κατάμεστο Gazi Music Hall.

Παύλος Παυλίδης & the B-Movies
Εσωστρεφής ή εξωστρεφής, ήρεμος ή ηλεκτρικός, ο Παύλος Παυλίδης έχει χαράξει τη δική του ξεχωριστή πορεία. Από το 1984 ως το 1988, συμμετείχε στα Μωρά στη Φωτιά. Η θριαμβευτική συνέχεια ήρθε βέβαια με τα  Ξύλινα Σπαθιά, με δίσκους όπως “Ξεσσαλονίκη” (1993), “Πέρα Από Τις Πόλεις Της Ασφάλτου” (1995), “Μια Ματιά Σα Βροχή” (1997), “Ένα Κύκλος Στον Αέρα” (2000).

Το 2003, μετά τη διάλυση των Ξύλινων Σπαθιών, κυκλοφόρησε το προσωπικό του album “Αφού Λοιπόν Ξεχάστηκα” (2004) και δημιούργησε τους B-Movies, με τους οποίους κυκλοφόρησε τα “Άλλη Μια Μέρα” (2006), “Live Στο Θέατρο Απόλλων Της Σύρου” (2008), “Αυτό Το Πλοίο Που Όλο Φτάνει” (2010,  “Ιστορίες Που Ίσως Έχουν Συμβεί” (2013). Tην άνοιξη του 2015, έρχεται το “Στον Διπλανό Ουρανό” και μόλις ένα χρόνο μετά  παρέα πάντα με τους B-Movies κυκλοφορεί το έκτο album του με τίτλο “Μια Πυρκαγιά Σ’ Ένα Σπιρτόκουτο”.

Thee Holy Strangers
Οι Thee Holy Strangers, μία σύμπραξη μουσικών από γνωστές μπάντες της Aθήνας, συνεχίζουν μια πορεία που ξεκίνησε εδώ και δυο χρόνια, παίζοντας ζωντανά το γοητευτικό χαρμάνι της μουσικής τους που οι ίδιοι ονομάζουν “kozmic swamp music”.

Με τον πρώτο δίσκο τους να έχει κυκλοφορήσει πριν λίγους μήνες, οι Alex K. (The Last Drive, The Earthbound), Νίκος Φυσσάκης (Dustbowl), John Hardy (Dustbowl, Birds of Paradise), Costas C. a.k.a Digital Alkemist (Night On Earth, Nightstalker, Blend Sextet), Τζένη Καπάδαη (Expert Medicine, the Earthbound, Me Weathers), Φλώρα Ιωαννίδη (Ludmilla, Μake Believe) και Τάσος Παλαιολόγου (Dream Long Dead, ex-Down ‘n’ Out, 700 Machines) θα παρουσιάσουν το δικό τους “soundtrack της πόλης”, όπως το γνωρίσαμε στο ντεμπούτο album τους με τίτλο το όνομά τους.

Sleepin Pillow
Οι Sleepin Pillow είναι ένα 6μελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, που θέλουν – και πετυχαίνουν – να εναρμονίσουν ψυχεδελική ροκ, ελληνική και ανατολίτικη παραδοσιακή μουσική, trip hop και αγγλόφωνο στίχο, πάντα με μια πειραματική διάθεση. Οι ίδιοι, θεωρούν τη μουσικής τους μη κατηγοριοποιημένη. Με το τρίτο τους mini album, με τίτλο “This World is Over, It’s Time for a New One”, οι Sleepin Pillow επέστρεψαν το 2014 μετά από αρκετό καιρό σιγής και επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες από τις προηγούμενες δουλειές τους.

Βαγγέλης Μαρκαντώνης
Ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από το 1995, είναι ο μπασίστας, τραγουδιστής και δημιουργός των τραγουδιών του συγκροτήματος Ανοιχτή Θάλασσα και κυκλοφορεί τρία άλμπουμ: “Ανοιχτή Θάλασσα” (2002), “Μη Περιμένεις Νέα Απ’ τον Πόλεμο” (2004) και “Ανοιχτή Θάλασσα ΙΙΙ” (2008).

Την περίοδο 2000-2001, σημειώνει τεράστια επιτυχία οδηγώντας ένα φορτηγάκι κλειστού τύπου στη διαδρομή Βι.Πε. Τρίπολης – Ασπρόπυργος, μεταφέροντας σκραπ χαλκού. Το φορτηγάκι δεν έχει ραδιόφωνο και έτσι, σε όλη τη διαδρομή τραγουδάει μόνος του λαϊκά τραγούδια. Παράλληλα, το ίδιο διάστημα, γράφει τη νουβέλα “Πώς ο Στέλιος και οι φίλοι του έβγαλαν το χειμώνα”. Το άλμπουμ «Ξένη Γη» είναι η πρώτη του προσωπική δουλειά.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 14 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.