Γιώργος Τατάκης – Μιχάλης Παππάς: Ήθος. Εικόνες από μιαν άλλη Ελλάδα

Η έκθεση παρουσιάζει, για πρώτη φορά στο κοινό της Αθήνας, εικόνες τις οποίες οι δύο φωτογράφοι δημιούργησαν κατά την περιήγησή τους σε δρώμενα στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια

Οι φωτογράφοι Γιώργος Τατάκης και Μιχάλης Παππάς, με έδρα την Αθήνα, δημιουργούν εικόνες από έθιμα και παραδοσιακά δρώμενα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Οι εικόνες τους δημοσιεύονται διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων των περιοδικών National Geographic, Leica’s magazines (LFI, M), VICE US κ.ά. Μαζί με άλλους δύο συνεργάτες έχουν δημιουργήσει τη συνέργεια Reflex Photographers και την πλατφόρμα pculiar.com, η οποία είναι ένας on line οδηγός για τέτοιου είδους δρώμενα.

Η έκθεση παρουσιάζει, για πρώτη φορά στο κοινό της Αθήνας εικόνες τις οποίες οι δύο φωτογράφοι δημιούργησαν τα επτά τελευταία χρόνια, κατά την περιήγησή τους σε δρώμενα στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Η δουλειά τους αντλεί έμπνευση από εικόνες παλαιότερων master φωτογράφων, όπως οι Κωνσταντίνος Μάνος, Νίκος Οικονομόπουλος, Josef Koudelka κ.ά., αλλά και από την τριβή και την εξοικείωσή τους με τα δρώμενα αυτά και τη συγκεκριμένη κουλτούρα εν γένει.

Η αγάπη τους για ανθρωποκεντρικές εικόνες αλλά και την ελληνική επαρχία τους ώθησε στη δημιουργία εικόνων με αφετηρία τοπικά παραδοσιακά πανηγύρια και την παραγωγή ενός περισσότερο βιωματικού έργου. Στόχος τους είναι να επικοινωνήσουν τις προσωπικές τους αναζητήσεις και τα συμπεράσματά αυτών των αναζητήσεων στο ευρύ κοινό, μέσω της τέχνης της φωτογραφίας.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 7 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.