Ο Δημήτρης Βασιλάκης και το κουαρτέτο του στο Αεροδρόμιο της Αθήνας

Hot grooves και burning jazz solos δίνουν το ρυθμό στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Hot grooves και burning jazz solos από το Δημήτρη Βασιλάκη και το κουαρτέτο του δίνουν το ρυθμό στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Δημήτρης Βασιλάκης

Ο σαξοφωνίστας, συνθέτης και πανεπιστημιακός Δημήτρης Βασιλάκης είναι Έλληνας τζαζ μουσικός με διεθνή καριέρα και ηχογραφήσεις σε μία από τις ιστορικότερες εταιρείες, την Candid Records που εδρεύει στο Λονδίνο. Το 1999 ηχογραφεί στην Candid το ντεμπούτο του με τίτλο “Secret Path” και το 2001 με τη συμμετοχή και παραγωγή του David Liebman, το “Daedalus Project – Labyrinth”, ένα άλμπουμ που γρήγορα δέχτηκε εξαιρετικές κριτικές διεθνώς. Στο τελευταίο του άλμπουμ “Parallel Lines” συμμετέχει ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους μάστερς της ντραμς, ο Jeff Tain Watts. Έχει συνεργαστεί και περιοδεύσει επίσης με σπουδαίους μουσικούς, όπως ο Abdullah Ibrahim, ο Ralph Peterson, ο Andy Sheppard, ο Marc Johnson, o Alfredo Rodriguez, o Ed Schuller, ο David Liebman, o Bobby Watson, o Jeff Tain Watts και άλλοι. Τον τελευταίο καιρό ταξιδεύει και παρουσιάζει τη μουσική του στον κόσμο, από το Λονδίνο στην Νέα Υόρκη, σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ αλλά και στη Θεσσαλονίκη όπου διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Κουαρτέτο Δημήτρη Βασιλάκη
Δημήτρης Βασιλάκης: σαξόφωνα/φωνητικά
Δημήτρης Παπαδόπουλος: τρομπέτα
Γιάννης Παπαδόπουλος: πλήκτρα
Γιώργος Κωστελέτος: τύμπανα

Το Μουσικοδρόμιο αποτελεί μέρος του project Fly me to the Moon, συνεργασία του ΔΑΑ και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα στα www.aia.gr και www.elculture.gr.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.