Δημήτρης Μυστακίδης – Εσπεράντο, τα Ρεμπέτικα της Κιθάρας

«Δημήτρης Μυστακίδης - Εσπεράντο, τα Ρεμπέτικα της Κιθάρας» στον Σταυρό του Νότου Plus

Το ταξίδι με οδηγό την κοινή μας μουσική γλώσσα του ρεμπέτικου

Με συνοδοιπόρο του τη λαϊκή κιθάρα, ο Δημήτρης Μυστακίδης μάς ταξιδεύει και φέτος στον κοινό μας μουσικό τόπο, το αστικό λαϊκό τραγούδι και, «μιλώντας μας Εσπεράντο», μας μεταφέρει τη μοναδική αύρα του ρεμπέτικου.

Μαζί με τους συνεργάτες του, Γιώργο Τσαλαμπούνη και Δημήτρη Παππά στις κιθάρες και Iφιγένεια Ιωάννου στο τραγούδι, μας καλεί να απολαύσουμε ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις γνωστών τραγουδιών από όλο το φάσμα του ρεμπέτικου. Τραγούδια των Τσιτσάνη, Περιστέρη, Τούντα, Σκαρβέλη, Βαμβακάρη, Χιώτη, Μητσάκη, Ρούκουνα, Ριτσιάρδη, Νταλγκά και τόσων άλλων που αφηγούνται, αναπολούν, παραπονιούνται, παρανομούν, ερωτεύονται και μας ταξιδεύουν.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης κατάφερε με τον τελευταίο του δίσκο «Εσπεράντο» να αποδείξει ότι το ρεμπέτικο είναι μια οικουμενική μουσική γλώσσα, μια «Εσπεράντο», που ποτέ δε χάνει τη ταυτότητά της. Ο δίσκος «Εσπεράντο» είχε αποσπάσει πανευρωπαϊκές διακρίσεις, καθώς ήταν για δυο μήνες στο Νο2 των World Music Charts Europe, ενώ παρέμεινε συνολικά τέσσερις μήνες στο Top 10 της ίδιας κατάταξης.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.