Δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση για παιδιά στο θέατρο της Επιδαύρου

Παιδικά εργαστήρια θεάτρου εν ώρα των παραστάσεων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Πολλές φορές προκύπτει ένα ευαίσθητο ζήτημα σε σχέση με τις παραστάσεις της Επιδαύρου (συχνά και επιτόπου): ολόκληρες οικογένειες πηγαίνουν να δουν μια παράσταση που παίζεται εκείνη την ημέρα στο θέατρο, χωρίς να έχουν επιβεβαιώσει αν η καταλληλότητα του θεάματος επιτρέπει την είσοδο παιδιών και χωρίς να έχουν ενημερωθεί ότι τα παιδια κάτω των 6 ετών δεν επιτρέπεται να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις. Επίσης, πολλοί άνθρωποι δεν ξεκινούν καν για την Επίδαυρο επειδή ακριβώς δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους.

Με αυτό το σκεπτικό  η καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ, εγκαινιάζει πιλοτικά φέτος ενα νέο θεσμό: «Τη δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση για παιδιά».  Θα απευθύνεται σε παιδια 4-12 ετών και σκοπό έχει τη δημιουργική απασχόλησή τους κατα την ώρα της παράστασης (που θα παρακολουθούν οι κηδεμόνες τους), αλλά και την μικρή ξενάγησή τους στο θέατρο της Επιδαύρου. Η θεματική των εργαστηρίων θεάτρου, κίνησης, μουσικής, εικαστικών εμπνέεται από τα θέματα της εκάστοτε παράστασης, με  ενότητες είναι χωρισμένες και διαμορφωμένες, ανάλογα με το γνωστικό και ηλικιακό επίπεδο των παιδιών, έτσι ώστε να λειτουργεί το εργαστήριο ως μια γέφυρα επικοινωνίας, όπου γονείς και παιδιά, μπορούν να μοιραστούν, μεσα από το δικό τους φίλτρο, τα θέματα της παράστασης που παίζεται στο θέατρο.

Το πιλοτικό πρόγραμμα αρχίζει την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουλίου ως μια αρχική κίνηση προς το ευρύ θεατρικό κοινό της Επιδαύρου και πλαισιώνει τις παραστάσεις:
Οιδίπους Τύραννος 29 και 30 Ιουλίου
Λυσιστράτη 5 και 6 Αυγούστου
– Όρνιθες 19 και 20 Αυγούστου

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 19.00 με μια γνωριμία με το αρχαίο θέατρο, παιχνίδια με γονείς και παιδιά, εργαστήριο παιδιών, ελαφρύ σνακ (με ευθύνη του κηδεμόνα) και διαρκεί ως την λήξη της παράστασης.

Κεντρική φωτογραφία: ©Εύη Φυλακτού

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.