Οι πρώτες δράσεις του Θεατρικού Μουσείου «Ιάκωβος Καμπανέλλης»

Εκδηλώσεις, συναυλίες και θεατρικά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες

Η Νάξος τιμά μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών και σε αυτό το πλαίσιο, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α) ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Το Μουσείο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 και θα υποδέχεται στο εξής όσους επιθυμούν να γνωρίσουν, μέσα από ένα μεγάλο αρχείο, τον συγγραφέα που ανανέωσε τη μεταπολεμική θεατρική δραματουργία με το σημαντικό του έργο. Το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, το πρώτο και μοναδικό που βρίσκεται στην περιφέρεια, στεγάζεται στην περιοχή της Γρόττας, όπου ο μεγάλος μας συγγραφέας γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Ο επισκέπτης μπορεί να δει το χώρο του γραφείου του, προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα, πορτρέτα, σκίτσα, μετάλλια, πλακέτες και αρχειακό υλικό, δωρεά της κόρης του, Κατερίνας Καμπανέλλη. Επίσης, μπορεί να δει όλα τα έργα του που έχουν εκδοθεί, μελέτες για το έργο του, ψηφιοποιημένες συνεντεύξεις του και ταινίες στις οποίες έγραψε το σενάριο ή σκηνοθέτησε. Στόχος είναι το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης να γίνει κέντρο μελέτης του έργου του και του θεάτρου γενικότερα.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται θεατρικά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες καθώς και εργαστήριο δημιουργικής θεατρικής γραφής ενώ παράλληλα θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων κ.α.

Το πρόγραμμα της πρώτης περιόδου λειτουργίας του Μουσείου διαμορφώνεται ως εξής:
«Εργαστήρι Δημιουργικής Θεατρικής Γραφής» με τη Χρύσα Σπηλιώτη
Μια πρώτη προσέγγιση με σκοπό να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να ανακαλύψει τις δυνατότητές του στη συγγραφή θεατρικού έργου. (Διάρκεια 15 ώρες). Πενθήμερο από Τετάρτη 24 έως και Κυριακή 28 Αυγούστου.

«Γνωρίζω το Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης», εργαστήριο με τη Σοφία Πολυκρέτη
Δημιουργική απασχόληση για παιδιά από 5 μέχρι 10 χρονών. Μέσα από διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, επεξεργαζόμαστε τι είναι Μουσείο και ποιες είναι οι βασικές λειτουργίες του. (Κάθε Τετάρτη στις 11.30 – 13.30). Στο τέλος της πρώτης περιόδου θα οργανωθεί μια παρουσίαση από τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο εργαστήρι.

«Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους και ενήλικες με αφορμή το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη», με την Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
 Γνωριμία με το έργο του συγγραφέα. Τεχνικές ανάγνωσης, συζητήσεις και δράσεις πάνω σε θεατρικά έργα του. Κάθε Τρίτη από 26 Ιουλίου μέχρι και 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00-22.00. Θα γίνει παρουσίαση με τη μορφή θεατρικού αναλογίου στο τέλος της πρώτης περιόδου.

«Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και ο κινηματογράφος»
Προβολή ταινίας σε σενάριο ή σκηνοθεσία του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Κάθε Πέμπτη στις 21.00 από 28 Ιουλίου μέχρι 29 Σεπτεμβρίου.

Συντελεστές

Οργάνωση Εργαστηρίων: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

1 €
- 2 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.