“Δωμάτια Γυναικών” στο TAF / the art foundation

Έκθεση κεραμικής και φωτογραφίας σχετικά με την ιστορία του κτιρίου που στεγάζει σήμερα το TAF

Το Δημιουργικό εργαστήριο της Χριστίνας Μόραλη, η σχολή κεραμικής που έχει δημιουργήσει η ίδια εδώ και 8 χρόνια στο εργαστήριό της στον Άγιο Στέφανο, διοργανώνει κάθε χρόνο μια παρουσίαση-έκθεση της δουλειάς των μαθητών της. Η έκθεση Δωμάτια γυναικών είναι το αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς τους καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς σε συνεργασία με τη Χριστίνα Μόραλη.

Δωμάτια γυναικών

Ο τίτλος της έκθεσης αντλεί από τις προφορικές μαρτυρίες που υπάρχουν σχετικά με το κτίριο που στεγάζει σήμερα το TAF και αναφέρουν ότι κάποτε ίσως να χρησιμοποιούνταν ως φυλακές γυναικών. Ταυτόχρονα, παραπέμπει στις 12 γυναίκες της έκθεσης που μαθήτευσαν δίπλα στη -γυναίκα- δασκάλα τους και παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε ένα χώρο που διευθύνεται από γυναίκες.

Δωμάτια γυναικών

Ο φωτογράφος Γιάννης Μαθιουδάκης από την πρώτη μέρα των μαθημάτων κατέγραψε με τον φακό του τη διαδικασία. Το φωτογραφικό του υλικό εκτίθεται παράλληλα με τα 12 πορτραίτα των κεραμιστριών που δημιούργησε και τα οποία αποτυπώνουν τα συναισθήματα που ενέπνευσαν τις δημιουργούς.

 

 

Συντελεστές

Συμμετέχουν: Κατερίνα Μάμαλη, Sher Wouters, Πέγκυ Πετσιάβα, Μίτση Σκαρλή, Μαριλένα Ρούσσου, Αννα Γκούμα, Αννα Σιάμπου, Αμαλία Μπογδάνου, Christy Macris, Kατιάνα Σπυρίδου, Martina Stusakova, Julia Kostopoulou

Συντελεστές έκθεσης: Κατερίνα Γλύκα/ εικαστικός, Αλέξης Μητρόπουλος/ σχεδιαστής, Χριστίνα Ρούσσου/ αρχιτέκτονας, Χαρά Μπαχαρίου/ κεραμίστρια, Μαρίκα Λάμπρου

 photo credits: Γιάννης Μαθιουδάκης

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.