Το Εθνικό Θέατρο… στο αεροδρόμιο της Αθήνας!

Με αποσπάσματα από τη νέα μουσικοθεατρική παράσταση του Μικρού Εθνικού, «Μόμο», σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου

Την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών καλωσορίζει το Εθνικό Θέατρο! Στο πλαίσιο του προγράμματος Fly me to the Moon, που συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά, το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει αποσπάσματα από τη νέα μουσικοθεατρική παράσταση του Μικρού Εθνικού, «Μόμο», σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου. Μια παράσταση γεμάτη χιούμορ, χορό και σασπένς, που θα συνεπάρει μικρούς και μεγάλους ταξιδιώτες και επισκέπτες!

Μέσα από μία, φαινομενικά απλή, παιδική ιστορία, ο βραβευμένος Γερμανός συγγραφέας Μίχαελ Έντε επιστρατεύει τη φαντασία και το συμβολισμό για να μιλήσει για τη φύση και την αξία του χρόνου, το στρες και τον καταναλωτισμό. Μια ιστορία για παιδιά που διεκδικούν τη χαρά για τη ζωή και το παιχνίδι και για μεγάλους, που μέσα σε έναν ανελέητα γρήγορο κόσμο, ξεχνούν να …ζουν.

Το βιβλίο – ορόσημο του Έντε, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 1973, μεταφράστηκε σε περισσότερες από 40 γλώσσες και χαρακτηρίστηκε από κριτικούς, αλλά και φιλοσόφους, ως «ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του 20ού αιώνα».

Δείτε αποσπάσματα από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε
στο Αεροδρόμιο της Αθήνας:

Το Μικρό Εθνικό, η πλατφόρμα που περιλαμβάνει την Παιδική σκηνή και τα παιδικά κι εφηβικά εργαστήρια του Εθνικού Θεάτρου, με Υπεύθυνη τη Σοφία Βγενοπούλου, επανεξετάζει, μέσα από μια σειρά παραστάσεων και παράλληλων δράσεων που συνδυάζουν την τέχνη με την επιστήμη και τη φιλοσοφία, την παιδική πραγματικότητα όπως αυτή ορίζεται στον σύγχρονο κόσμο.

To «Fly me to the Moon» είναι μια συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture, που πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα, στα www.aia.gr και www.elculture.gr.

 

Συντελεστές

Συντελεστές:
Μετάφραση
: Κίρα Σίνου
Σκηνοθεσία-Μουσική: Ελένη Ευθυμίου
Διασκευή: Σοφία Ευτυχιάδου
Σκηνικά: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Κοστούμια: Λουκία Χουλιάρα
Κίνηση: Bιττόρια Κότσαλου
Ηχητικό περιβάλλον: Οδυσσέας Γκάλλιος
Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, ζωγραφική-βίντεο
Δημήτρης Ζάχος, μοντάζ-υλοποίηση-βίντεο
Μελίνα Παιονίδου, μουσική διδασκαλία
Μαριάνθη Γραμματικού, βοηθός σκηνοθέτη
Διδώ Γκόγκου, βοηθός σκηνογράφου
Ιωάννα Κωνσταντινίδη, β’ βοηθός σκηνογράφου
Σάλι Αλάραμπι, βοηθός ενδυματολόγου

Μουσικοί: Ειρήνη Αμανατιάδου (κλαρινέτο), Βαγγέλης Θάνος (κρουστά), Αλέξανδρος Κασαρτζής (βιολοντσέλλο)

Παίζουν:
Στέλλα Ψαρουδάκη, Βαγγέλης Αμπατζής, Αλέξανδρος Βαμβούκος, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Νάνσυ Σιδέρη, Τζένη Παρασκευαΐδου, Νατάσα Εξηνταβελόνη, Θέμης Θεοχάρογλου, Γιώργος Δίκαιος, Γιώργος Ζυγούρης, Διονύσης Πιφέας, Κλέαρχος Παπαγεωργίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.