Εκδηλώσεις για παιδιά και νέους στο Κ.Π.Ι.Σ.Νιάρχος

Διάλεξη, δημιουργικό εργαστήριο και μουσική

Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζει την ανοιχτή επικοινωνία του με τους πολίτες μέσα από το ανανεωμένο και εμπλουτισμένο πρόγραμμα εκδηλώσεών του. Από τις νέες, μόνιμες εγκαταστάσεις του, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ φέρνει το κοινό ακόμα πιο κοντά στο έργο, προσφέροντας μία «γεύση» από τη μελλοντική του λειτουργία, στην τελική ευθεία προς την ολοκλήρωσή του.

Για το διάστημα 19 έως 21 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει μία διάλεξη για νέους, ένα εργαστήριο για παιδιά και μία μουσική εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για το διάστημα 19 -21 Φεβρουαρίου περιλαμβάνουν:
– Διάλεξη/συζήτηση για νέους:
Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στις 17.00
Πώς το skate έσωσε τη ζωή μου 
O Βασίλης Γρυπάρης (Billy Gee), ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες skaters, συνομιλεί με τον 26χρονο Giorgio Armani Ζάβο και τον 19χρονο Μάνο Κυριακούση για την υπαρξιακή σημασία που έχει για κάποια παιδιά αυτή η απλή σανίδα με τις τέσσερις ρόδες.

– Εργαστήριο για παιδιά:
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στις 11.30
«Το Καπέλο μου είναι ένα Παπούτσι»
Με έμπνευση τα διάσημα σουρεαλιστικά αξεσουάρ της σχεδιάστριας μόδας και στενής φίλης του Νταλί, Έλσας Σκιαπαρέλι, τα παιδιά κατασκευάζουν καπέλα από διάφορα υλικά, ανακαλύπτοντας παράλληλα την ιδέα πίσω από το «σουρεαλιστικό» αντικείμενο.  Χρησιμοποιώντας οικεία αντικείμενα, έξω από το φυσικό τους χώρο και εικόνες από τη φαντασία τους, δημιουργούν μια σειρά από απροσδόκητες αφηγήσεις… Στο τέλος του εργαστηρίου, τα παιδιά παρουσιάζουν μια φανταστική ερμηνεία των προσωπικών ιστοριών που αφηγούνται τα καπέλα και σκηνοθετούν το φωτογραφικό πορτρέτο του εαυτού τους.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Τα παιδιά θα πρέπει να φέρουν από το σπίτι τους ένα αντικείμενο (παιχνίδι, αξεσουάρ, χρηστικό αντικείμενο).
Για παιδιά 8-12 ετών.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή.

– Μουσική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους
Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, στις 12.00
Συναυλία «τσέπης» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μία μικρή συναυλία «τσέπης» με πιάνο και με μία ή δύο φωνές. Με σκηνικό το νέο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, μονωδοί και μουσικοί προτείνουν μια πρώτη σύνδεση του λυρικού θεάτρου με τη νέα τοπογραφία που δημιουργείται στο ΚΠΙΣΝ.

Με τους: Γεωργία Ηλιοπούλου (υψίφωνο), Σταμάτη Μπερή (τενόρο), Δόμνα Χάλαρη (πιάνο)

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.