Εκδηλώσεις στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ: 5 – 11 Ιουλίου

Υπαίθριες Κινηματογραφικές Προβολές & Συναυλία Prins Obi

Το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ συνεχίζει και τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου με ανανεωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων, ανοίγοντας τις πόρτες του σε μικρούς και μεγάλους!

Οι επισκέπτες, αυτή την εβδομάδα, μπορούν να απολαύσουν την υπαίθρια κινηματογραφική προβολή της vintage ταινίας «Duck Soup» υπό το φως του φεγγαριού στο ΚΠΙΣΝ και να ταξιδέψουν υπό τους ήχους του Prins Obi σε ονειρικά τοπία.

Ακόμη, το κοινό μπορεί να επισκεφθεί τη ζωγραφική έκθεση του Παναγιώτη Τέτση (έως 31 Ιουλίου, Δευτέρα – Κυριακή: 09.00-22.00) και το ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη που φιλοξενούνται στην υποδοχή της Αγοράς, ενώ συνεχίζει να έχει πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ που βρίσκονται δυτικά των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για το διάστημα 05-11 Ιουλίου περιλαμβάνουν:

Συναυλία
Music Escapades: The Dream Makers Series – 07.07, Ώρα 21.00 (Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ)
Μουσική για ονειροπόλους στο ΚΠΙΣΝ. Μουσικές εξορμήσεις σε ονειρικά ηχοτοπία και εξωτικές αναζητήσεις, με αφετηρία το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ηλεκτρονικές επιρροές και minimal αισθητική, πολύχρωμοι ήχοι, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί, ψηφιακές λούπες, θέρεμιν, κιθάρες, πλήκτρα, συνθεσάιζερ. Μια καλοκαιρινή διαδρομή στους ήχους της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής, τα βράδια του Ιουλίου, με καλεσμένους τους Prins Obi, Nalyssa Green και Larry Gus.

Prins Obi
Prins Obi ονομάζεται το solo project του Γιώργου Δημάκη, μουσικού, φαρμακοποιού και μέλους του συγκροτήματος Baby Guru. Τον Δεκέμβριο του 2013 πρόσφερε ως δωρεάν download το EP «Love Songs for Instant Success», ενώ τον Νοέμβριο του 2014 κυκλοφόρησε από την Inner Ear το πρώτο του προσωπικό album με τίτλο «Notions». Αυτή την περίοδο ηχογραφεί το δεύτερο LP του. Στο επικείμενο live του στο Κέντρο Επισκεπτών, θα εμφανιστεί μόνος με ένα πιάνο κι ένα μικρόφωνο, παίζοντας παλιά, καινούρια, ακυκλοφόρητα και αγαπημένα του κομμάτια.

Υπαίθριες Κινηματογραφικές Προβολές στο ΚΠΙΣΝ
Park Your Cinema: Σούπα Πάπιας / Duck Soup (1933) – 08.07, Ώρα 21:00
(Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ)
Park your Cinema: Σειρά κινηματογραφικών προβολών υπό το φως του φεγγαριού! Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εγκαινιάζει, φέτος το καλοκαίρι, έναν δεσμό φιλίας με το κινηματογραφικό κοινό της Αθήνας, ανοίγοντας το Κέντρο Επισκεπτών με μια σειρά εβδομαδιαίων προβολών κλασικών φιλμ.

Στο πρώτο Park Your Cinema, οι κινηματογραφικές επιλογές βασίζονται σε vintage έργα, από εκείνα που δημιούργησαν την παράδοση της διασκέδασης στα αθηναϊκά θερινά σινεμά εδώ και τόσες δεκαετίες, καθιερώνοντας τις κλασικές επανεκδόσεις. Από την δεκαετία του ’30 μέχρι και τις αρχές του ’70, τα φιλμ που θα προβληθούν -με χρονολογική σειρά- ανήκουν στη μυθολογία του παγκόσμιου κινηματογράφου, αγαπιούνται και παρακολουθούνται ξανά και ξανά, όπως συνέβαινε από παλιά κάτω από τον αττικό ουρανό. Τα ενδεχόμενα «εγκατάστασης» αυτών των προβολών είναι ανοιχτά, αφού η έκταση του προσφέρει ουκ ολίγες εναλλακτικές τοποθεσίες για να… «παρκάρει» κανείς ένα υπαίθριο σινεμά.

Σούπα Πάπιας / Duck Soup (1933)
Σκηνοθεσία: Leo McCarey
Ο Rufus T. Firefly αναλαμβάνει να παραστήσει τον δικτάτορα του χρεοκοπημένου κρατιδίου της Freedonia, έτσι ώστε να συνεχίσει η χρηματοδότηση από τη ζάμπλουτη κυρία Teasdale, ανοίγοντας ταυτόχρονα πόλεμο με τη γειτονική και εχθρική Sylvania. Σκληρή πολιτική σάτιρα με το αναρχικό χιούμορ των αδελφών Marx, απογοήτευσε κοινό και κριτικούς στην εποχή της, λήγοντας έτσι άδοξα το συμβόλαιο της ομάδας με την Paramount. Δίκαια θεωρείται το αριστούργημα των Marx, με τα πιο φρενήρη σκετσάκια της καριέρας τους (αμίμητου κωμικού timing η σεκάνς του σπασμένου καθρέφτη). Ο Benito Mussolini απαγόρευσε την προβολή του φιλμ στην Ιταλία, πιστεύοντας ότι τον κοροϊδεύει προσωπικά!

Επιμέλεια προβολών – Κείμενα: Ηλίας Φραγκούλης

H συμμετοχή στην προβολή γίνεται με δελτίο προτεραιότητας, το οποίο θα διανέμεται αυθημερόν στο Κέντρο Επισκεπτών, 30’ πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Το δελτίο προτεραιότητας αφορά σε μεμονωμένη προβολή, και όχι σε ολόκληρο τoν κύκλο.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.