Εκπαιδευτικά προγράμματα Νοεμβρίου στον «Ελληνικό Κόσμο»

«Εκπαιδευτικά προγράμματα Νοεμβρίου στον Ελληνικό Κόσμο»

Σαββατοκύριακα αφιερωμένα στη χειροτεχνία

Ο «Ελληνικός Κόσμος» διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμμα για παιδιά και γονείς, αφιερωμένα στη χειροτεχνία, τα σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου.

Σαββατιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 3 έως 5 ετών με τους γονείς τους

5/11/2016
«Μια σταγόνα ταξιδεύει»
«Γεια σας! Είμαι μία σταγόνα που διαρκώς ταξιδεύει!» Πειράματα, θεατρικό παιχνίδι και νεροϊστορίες ταξιδεύουν ενήλικες και παιδιά σε μια σειρά από δραστηριότητες που θα εισάγουν τους μικρότερους σε ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά φαινόμενα, τον κύκλο του νερού.

12/11/2016
«Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου»
Σε κοιτάζω, με κοιτάζεις… Άραγε, με ποιον να μοιάζεις; Μαγεμένος ή μη, πάντα κάτι έχει να μας πει. Με τη βοήθεια ενός καθρέφτη παιδιά και γονείς μπαίνουν στη διαδικασία να παρατηρήσουν τους εαυτούς τους, να αντιληφθούν τα διαφορετικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, αλλά και να συνεργαστούν και να παίξουν ομαδικά. Ο καθρέφτης αυτή τη φορά αποτελεί έμπνευση για παιχνίδι και δημιουργία.

19/11/2016
«Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά…»
Θα ήθελες να κάνεις το Γύρο του Κόσμου; Να δεις πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της γης έως την άλλη; Φαντάσου πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα και στους πάγους. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη. Εσένα, πού θα σου άρεσε να ζεις; Έλα να διαλέξεις, αφού ανακαλύψεις μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι.

Ένα μαγικό χαλί μας ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της γης. Ένα ταξίδι στις πέντε ηπείρους για να ανακαλύψουμε στοιχεία πολιτισμού, πανίδας και χλωρίδας. Ένα ταξίδι γεμάτο παιχνίδι, χορό, εικόνες και δημιουργία.

26/11/2016
«Ξεφόρτωσε την ελιά, να σε φορτώσει λάδι»
«Απ’ το κλαδάκι κρέμεται, στην αγορά πουλιέται, το εξωτερικό της τρώγεται, το κόκαλο πετιέται.» Με παιχνίδια και κατασκευές μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε το δέντρο, τον καρπό και το χυμό της ελιάς.

Ο καρπός και ο χυμός της ελιάς, ο κύκλος εργασιών παραγωγής του ελαιολάδου, οι ευεργετικές ιδιότητες του στον οργανισμό ανοίγουν κύκλο δραστηριοτήτων ιδιαίτερα δημιουργικών, ώστε να ανακαλύψουμε το πολύτιμο δέντρο της Ελληνικής γης.

Πληροφορίες:
Ώρα έναρξης: 11:30
Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8€ το παιδί, 4€ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
Μηνιαία συνδρομή προγραμμάτων: 25€ το παιδί, 10€ ο ενήλικας/συνοδός

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 5 έως 12 ετών

Θεματική Νοεμβρίου: «Φτιάξ’το Μόνος σου!»
Χαρτί, κερί, άρωμα, σαπούνι από τα χεράκια μας. Το Νοέμβριο στον «Ελληνικό Κόσμο» γεμίζουμε τα ράφια του σπιτιού μας με δικά μας δημιουργήματα. Ανακαλύπτουμε πόσα διαφορετικά, αλλά και χρηστικά πράγματα μπορούμε να φτιάξουμε με τα ίδια μας τα χέρια.

6/11/2016
Το χαρτί δίνει λύση στη στιγμή!
Χαρτί: Τόσο κοινό, τόσο απλό, μα τι ξέρουμε γι’ αυτό;
Ελάτε να φτιάξουμε το δικό μας ανακυκλωμένο χαρτί και να δούμε πόσες λύσεις θα μας βρει στις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες.

Πόσο άλλαξε τη ζωή μας η δημιουργία του χαρτιού; Καθημερινά, ερχόμαστε σε επαφή με αυτό! Από τη χαρτοπετσέτα μέχρι τις σελίδες ενός βιβλίου, από το χαρτονόμισμα μέχρι το χαρτομάντιλο. Ανακαλύπτουμε βήμα – βήμα την παραγωγή του χαρτιού, δημιουργούμε το δικό μας ανακυκλωμένο χαρτί και φυσικά, παίζουμε με αυτό.

13/11/2016
«Κερι-κά» φαινόμενα
Από το φυσικό κερί της μέλισσας, μέχρι τα σύγχρονα κεριά η αίσθηση είναι μία: θαλπωρή και ζεστασιά. Τι θα λέγατε να δημιουργήσουμε τα δικά μας καλλιτεχνικά κεριά, ανακαλύπτοντας διάφορες τεχνικές;
Πειραματιζόμαστε με το κερί και δημιουργούμε εκτός από τα δικά μας διακοσμητικά κεριά ένα πρωτότυπο και διαφορετικό εικαστικό με έμπνευση από τη Χώρα των Δεινοσαύρων.

20/11/2016
Μικροί αρωματοποιοί
Τρεις σταγόνες φαντασία, καλή διάθεση και ένα μείγμα από τα αγαπημένα μας λουλούδια και μπαχαρικά φτάνουν για να γεμίσουν με αρώματα τον «Ελληνικό Κόσμο».

Η αρωματοποιία είναι μία τέχνη που γεννήθηκε στην αρχαιότητα και μέχρι σήμερα διαφορετικοί τύποι αρωμάτων γλυκαίνουν την όσφρηση μας. Ανακαλύπτουμε την ιστορία αυτής της τέχνης, από τον μινωικό μέχρι τον αιγυπτιακό πολιτισμό, μυρίζουμε βοτάνια, παίζουμε και τελικά, δημιουργούμε το δικό μας άρωμα.

27/11/2016
Σαπούνι απ΄ τα χεράκια μας!
Μέλι, βότανα, μπαχαρικά και όλα τα μυρωδικά στο σαπούνι θα βουτήξουν και τα χέρια μας θα καθαρίσουν. Δημιουργούμε το δικό μας σαπούνι με φυσικά υλικά και το αρωματίζουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Σαπούνια, μυρωδιές, χρώματα και αρώματα. Ανακαλύπτουμε την τεχνική με την οποία κατασκευάζεται το σαπούνι και εμπνεόμαστε από διαφορετικά αρώματα και ιστορίες για να δημιουργήσουμε σαπούνια αποκλειστικά για εμάς.

Πληροφορίες:
Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).
Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 8,50€
Μηνιαία συνδρομή προγραμμάτων: 25€

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

4 €
- 8,5 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.