Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Γνωριμία με τον κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, ξεναγήσεις, φωτογραφία και μουσική

Κάθε Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, φωτογραφία και μουσική ενώ τα αποκριάτικα εργαστήρια γεμίζουν το Μουσείο χρώματα και σερπαντίνες.

Παιδιά 2-3,5 ετών
Γιατί το καβούκι της χελώνας μοιάζει ραγισμένο;
Αποκριάτικο κολάζ…
Εργαστήριο για γονείς και παιδιά
Κυριακή 5/2, 11.30-13.00 & Κυριακή 12/2, 11.30-13.00
Ήταν κάποτε μια εποχή που η χελώνα είχε ένα λείο, γυαλιστερό και ομοιόμορφο καβούκι. Μια μέρα είδε όλα τα πουλιά να φεύγουν για ταξίδι μακρινό. Από εκείνη τη μέρα μέχρι και σήμερα όλες οι χελώνες έχουν καβούκι που μοιάζει ραγισμένο. Γιατί;

Στο αποκριάτικο εργαστήρι μας, θα ακούσουμε την πρωτότυπη ιστορία της χελώνας και θα μετατρέψουμε το χώρο μας σε μια πολύχρωμη πανδαισία. Θα παίξουμε με χαρτοπόλεμο και σερπαντίνες, θα κόψουμε και θα κολλήσουμε πολλά και διαφορετικά χαρτιά, θα φτιάξουμε πρωτότυπες παγίδες για τον ήλιο και στο τέλος θα δημιουργήσουμε ένα καπέλο που θα μοιάζει με καβούκι χελώνας.

Γονείς και παιδιά θα εξοικειωθούν με την τεχνική του κολάζ. Θα κόψουν με τα χέρια τους και με ειδικά για αυτή την ηλικία ψαλίδια και θα κολλήσουν σε διαφορετικές επιφάνειες και με διαφορετικούς τρόπους. Με την τεχνική του κολάζ ένα παιδί ανακαλύπτει το κόψιμο, το σκίσιμο και το κόλλημα διαφορετικών υλικών αλλά και μαθαίνει να επιλέγει το υλικό που θέλει να χρησιμοποιήσει. Ακόμα και ο τρόπος που θα κολλήσει τα υλικά του – με ταινία ή κόλλα – έχει σημασία για την ανάπτυξη των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων του.

Υ.Γ.: Γονείς και παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε.

Για παιδιά 2-3,5 ετών/Απαραίτητη η παρουσία γονέα
Με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου
Εισιτήριο:€15
Φίλοι ΜΚΤ: €12 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €12
Πληροφορίες – Κρατήσεις Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Παιδιά 4-5 ετών
Μέσα από τον καθρέφτη!
Pop Art*
Σάββατο 11/2, 11:00-12:30 & Κυριακή 19/2, 11:30-13:00
Ένας καθρέφτης μαγικός, δέκα πορτρέτα και ένα μήλο. Αυτά είναι τα στοιχεία της ιστορίας μας για το αποκριάτικό μας εργαστήριο.

Πώς βρέθηκαν όμως στο εργαστήριό μας η Μέριλιν Μονρόε, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Τζοκόντα, ο Μάικλ Τζάκσον, ο Τζων Λένον, ο Μάο Τσε Τουνκ, ο Τσε Γκεβάρα, ο Μίκυ Μάους και ο Μπάτμαν; Με τη βοήθεια των πορτρέτων των Aντι Γουόρχολ, Ντέιβιντ Χόκνεϊ και του κινήματος της Pop Art, τα παιδιά θα δουν και θα ακούσουν μια ιστορία γνωστή σε όλους!

Στην συνέχεια, θα φτιάξουν τα δικά τους Pop Art πορτρέτα με την τεχνική της μονοτυπίας και του κολάζ. Στο τέλος, γονείς και παιδιά θα φωτογραφηθούν και με τη βοήθεια συγκεκριμένων applications θα μετατρέψουν τη φωτογραφία τους σε Pop Art πορτρέτο.

Υ.Γ. Τα παιδιά να φοράνε άνετα και πρόχειρα ρούχα.

Pop-Art* (Ποπ-Αρτ):καλλιτεχνικό κίνημα που αναπτύχθηκε αρχικά στη Βρετανία στις αρχές του ’50 και αργότερα, στο τέλος της δεκαετίας, στις Η.Π.Α. Η Ποπ-Αρτ αντλούσε την έμπνευσή της από τις εικόνες της καταναλωτικής κοινωνίας και της λαϊκής κουλτούρας, όπως οι διαφημίσεις, τα έντυπα και οι ταινίες. Αυτό το γεγονός περιόρισε τη διάκριση ανάμεσα στις έννοιες της εμπορικής και της υψηλής τέχνης.

Για παιδιά 4-5 ετών
Με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου
Εισιτήριο: €10
Φίλοι ΜΚΤ: €7 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €7
Πληροφορίες – Κρατήσεις Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Παιδιά 5-7 & 7-10 ετών
Φωτογραφία και φαντασία
Άντι Γουόρχολ
Για παιδιά 7-10 ετών: Σάββατο 4/2, 11:00-13:00
Για παιδιά 5-7 ετών: Κυριακή 5/2, 11:30-13:30
Στα εργαστήρια αυτά θα μιλήσαμε για τη φαντασία και πως αυτή ενισχύει τη δημιουργική μας διάθεση στη ζωγραφική, στα παραμύθια, στη φωτογραφία.

Ο γνωστός σε όλους μας ποπ καλλιτέχνης Άντι Γουόρχολ, δημιούργησε μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες εικόνες του 20ου αιώνα. Στα πορτρέτα του χρησιμοποίησε την τεχνική της μεταξοτυπίας παίζοντας με τα χρώματα, για να πετύχει την αίσθηση που αναζητούσε.

Με αφορμή το έργο του Άντι Γουόρχολ θα μετατρέψουμε το φωτογραφικό μας πορτρέτο με χρώματα και λαδοπαστέλ έτσι ώστε να θυμίζει τα έργα του και θα χρησιμοποιήσουμε τις φωτογραφίες για να συνθέσουμε μια φανταστική ιστορία.

Φωτογραφία και φαντασία
Μικροί Πικάσο
Για παιδιά 5-7 ετών: Σάββατο 18/2, 11:00-13:00
Για παιδιά 7-10 ετών: Κυριακή 19/2, 11:30-13:30
Μέσα από το παραμύθι, μαθαίνουμε για τη ζωή και το έργο του Πικάσο και παρατηρούμε λεπτομέρειες και διαφορετικές τεχνοτροπίες στα έργα του. Ζωντανεύουμε τους πίνακές του με θεατρικό παιχνίδι και στη συνέχεια φωτογραφίζουμε και φωτογραφιζόμαστε. Θα παίξουμε επίσης με τα χρώματα και τα σχήματα πάνω στο φωτογραφικό μας πορτραίτο και θα χρησιμοποιήσουμε μικτές τεχνικές και κολλάζ ακολουθώντας τα χνάρια του Πικάσο.

Για παιδιά 5-7 και 7-10 ετών
Με την Εικαστικό-Art Therapist Νιόβη Σταυροπούλου
Εισιτήριο: €12
Φίλοι ΜΚΤ: €10 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €10
Πληροφορίες – Κρατήσεις Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Γονείς και παιδιά 6-12 ετών
Θεϊκά Μηνύματα
Κυριακή 5/2, 11:30-12:30
Σε αυτή τη διαδρομή, οι θεοί στέλνουν μηνύματα και σημάδια. Παιδιά και γονείς ενώνουν τις δυνάμεις τους στις αίθουσες του μουσείου για να τα ανακαλύψουν και να τα ερμηνεύσουν. Άραγε, θα μπερδευτούμε ή θα τα καταφέρουμε; Οι θεοί μίλησαν! Αλλά τι είπαν; Τι εννοούσαν;

Η Καθημερινή ζωή στην Αρχαία Αθήνα
Κυριακή 19/2, 11:30-12:30
Ένα κορίτσι προσφέρει τα παιχνίδια του στη θεά Ήρα και μία γυναίκα κοιτάζει μέσα σε ένα χάλκινο δίσκο κρατώντας ένα κουτί. Ανδρες συγκεντρωμένοι στην Αγορά γράφουν πάνω σε σπασμένα αγγεία, αθλητές κρατούν ασυνήθιστα μεταλλικά αντικείμενα και κάποιοι άλλοι άνδρες πίνουν κρασί μισοξαπλωμένοι. Μα πώς εξηγούνται όλα αυτά; Ποια θα είναι η επόμενή τους κίνηση; Ποια ήταν η προηγούμενη;

Μια διαδρομή στην αρχαία Αθήνα όπου σχεδόν τίποτα δεν είναι αυτό που δείχνει.

Για γονείς και παιδιά 6-12 ετών
Με την Αρχαιολόγο-Μουσειοπαιδαγωγό Κατερίνα Σταμίδη
Εισιτήριο: €7 (για ένα παιδί και συνοδό)
Επιπλέον ενήλικας €7, για κάθε επιπλέον παιδί €5
Πληροφορίες – Κρατήσεις Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.