Εκπαιδευτικά Προγράμματα τον Μάιο στον «Ελληνικό Κόσμο»

Αφήγηση παραμυθιού, θεατρικό παιχνίδι, ανασκαφή, χειροτεχνία, σχέδιο, ζωγραφική και άλλες δραστηριότητες

Πολλές δραστηριότητες έχουν προγραμματιστεί για τον τελευταίο μήνα της άνοιξης στον «Ελληνικό Κόσμο». Αφήγηση παραμυθιού, θεατρικό παιχνίδι, ανασκαφή, χειροτεχνία, σχέδιο, ζωγραφική και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να παίξουν, να πειραματιστούν και να μάθουν.

Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά από 3 έως 5 ετών με τους γονείς τους.

7/5/2016
«Παίζοντας με τις Αισθήσεις»
Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στον νου, αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις! Μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Τις αναγνωρίζουμε και τις ανακαλύπτουμε μία – μία και τις πέντε.

Ο ήλιος λάμπει και ένα ελαφρύ αεράκι χαϊδεύει το μάγουλο. Λίγο πιο κάτω μια γάτα νιαουρίζει και από το σπίτι της γειτόνισσας μοσχοβολάει κανέλα! Τι να μαγειρεύει άραγε; Μήπως να δοκιμάσω; Με βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια, ανακαλύπτουμε τις πέντε αισθήσεις και τη μαγεία του να απολαμβάνουμε την καθημερινότητα μας μέσα από αυτές!

14/5/2016
«Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης»
Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και ξεγνοιασιά… ή μήπως δεν είναι έτσι; Στο δάσος της ΙΜΕοχώρας, τα τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε τη χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους για να τον βοηθήσουν να ξαναφέρει το χορό και το τραγούδι.

«Τι λέτε παιδιά, μιας και μαζευτήκαμε σήμερα όλοι εδώ, δεν γινόμαστε εμείς η καινούρια χορωδία του Τζίκη Τζιτζίκη;» Για να γίνει αυτό, ζεσταίνουμε τις φωνές μας, βάζουμε τον ήχο σε τάξη, ανακαλύπτουμε τις νότες, γνωρίζουμε τα μουσικά όργανα. Με ερέθισμα την ιστορία της χορωδίας των τζιτζικιών, μπαίνουμε σε μελωδικά μονοπάτια και ανακαλύπτουμε τα μυστικά του κόσμου της μουσικής!

21/5/2016
«Το λιοντάρι και ο ποντικός»
Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε έναν μύθο του Αισώπου και μας δείχνουν πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλο. Πώς κατάφερε ένας μικρούλης ποντικός να σώσει το δυνατό λιοντάρι; Ακριβώς έτσι κι εμείς, πότε μικροί και πότε μεγάλοι, ανακαλύπτουμε τη «δύναμη» μας μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων.

Αναζητάμε τη διαφορετικότητα με αφορμή έναν μύθο του Αισώπου!

28/5/2016
«Μια μέρα με τον Χουμ και τη Νταν»
Δύο άνθρωποι από κάποια μακρινή εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά τους. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα και ο πηλός θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την καθημερινότητά τους!
Ίχνη ζώων μας οδηγούν στη σπηλιά τους για να ανακαλύψουμε μία εστία, πέτρες, βραχογραφίες, κοχύλια, εργαλεία, καρπούς ή αλλιώς, τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν οι άνθρωποι στα προϊστορικά χρόνια!

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά από 5 έως 12 ετών.

8/5/2016
«Μυθικές… μαμάδες!»
Μία σχέση δυνατή, εκείνη της μητέρας με τα παιδιά της. Μυθικές μαμάδες, όπως η Δήμητρα, η Θέτιδα, η Ρέα μας μιλούν για την αληθινή, αυτή, αγάπη! Από τη μυθολογία έως το σήμερα, πάντα δίπλα μας!

Ανακαλύπτουμε την ιστορία τους στις σελίδες της ελληνικής μυθολογίας, εμπνεόμαστε και δημιουργούμε, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας! Χρόνια πολλά… μαμά!

15/5/2016
«Ηφαίστεια… βουνά από μέταλλο και φωτιά»
Με τον Ήφαιστο, τον θεϊκό σιδηρουργό, θα εξερευνήσουμε τον άγνωστο κόσμο των ηφαιστείων, έναν κόσμο γεμάτο δύναμη και ενέργεια.

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, τα ηφαίστεια προκαλούν θαυμασμό και δέος στον άνθρωπο. Πώς ερμήνευαν τη δημιουργία τους οι αρχαίοι Έλληνες, ποιους μύθους επινόησαν, πώς είναι στην πραγματικότητα ένα ηφαίστειο και τι συμβαίνει όταν εκρήγνυται; Πειράματα που αποκαλύπτουν την έκρηξη ενός ηφαιστείου, παιχνίδι και δημιουργικές δραστηριότητες που «καίνε όσο η λάβα»!

22/5/2016 & 29/5/2016
«Με σκουπάκι και μυστρί, ξεκινά η ανασκαφή!»
Ας γίνουμε μικροί αρχαιολόγοι για μια μέρα. Πώς γίνεται όμως, μια ανασκαφή; Τι αντικείμενα βρίσκουμε; Ποια εργαλεία θα χρειαστούμε για ν’ ανακαλύψουμε την ιστορία που κρύβεται, αιώνες τώρα, μέσα στο χώμα;

Με το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά θα βιώσουν τη μοναδική εμπειρία της ανασκαφής. Δουλεύοντας με πραγματικά εργαλεία μέσα στο σκάμμα και παρακολουθώντας εικονικές αναπαραστάσεις συντήρησης αγγείων, θα νιώσουν για λίγο πραγματικοί αρχαιολόγοι, συμμετέχοντας στη μαγευτική διαδικασία που οδηγεί τα ευρήματα από το χώμα στο μουσείο.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

4 €
- 8,5 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.