Ελλάδα – Ινδία – Πολωνία: Δρόμοι του Θεάτρου, του Ιερού & της Ουτοπίας

Μία εβδομάδα - αφιέρωμα στις προσωπικές διαδρομές των εισηγητών στις τρεις αυτές χώρες

Τρεις προσωπικές διαδρομές, τρεις τόποι, τρεις σφαίρες πνευματικής-καλλιτεχνικής ανάπτυξης και κοινωνικού οραματισμού διασταυρώνονται και μπλέκονται γόνιμα για μία εβδομάδα στο χώρο τέχνης Ειλισσός και σε μεγαλύτερο χώρο στο κέντρο της Αθήνας.

Μία πρωτοβουλία του σκηνοθέτη & ερευνητή Σταμάτη Ευσταθίου να ανοίξει στο Αθηναικό κοινό τη διαδρομή του και τις ανησυχίες του με συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους τον Βασίλη Κρητικό – καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου Ειλισσός και τον Αρκά Μουκοπαντούε – περφόρμερ, σκηνοθέτη και ποιητή από την Ινδία. Με έναν παράξενο αλλά όχι τυχαίο τρόπο οι διαδρομές και των τριών εισηγητών έχουν μπολιαστεί τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Ινδία και την Πολωνία σε αναζήτηση νοήματος και δημιουργικών προκλήσεων στο θέατρο και ευρύτερα στην προσωπική και πνευματική τους ανάπτυξη.

Στην εβδομάδα – αφιέρωμα που οργανώνει το θέατρο Άτροπος από κοινού με την εταιρία για τον πολιτισμό Ειλισσός προτείνεται μια σειρά δράσεων που από τη μια στοχεύουν στο μοίρασμα με το κοινό της προσωπικής μαρτυρίας των εισηγητών από την εμπειρία τους στο θέατρο όπως αυτή κατεξοχήν καθορίστηκε από τις τρεις αυτές χώρες και τις ανακαλύψεις που πέτυχαν χάρη και στους σημαντικούς ανθρώπους που συνάντησαν και την έρευνα που έκαναν στην κάθε χώρα και από την άλλη στη βιωματική γνωριμία με το σύστημα και τη φιλοσοφία εργασίας τόσο του Σταμάτη Ευσταθίου όσο και του Αρκά Μουκοπαντούε.

Συγκεκριμένα, η εβδομάδα περιλαμβάνει ομιλίες-παρουσιάσεις των εισηγητών, προβολές ταινιών ντοκιμαντέρ,  χαλαρή ανταλλαγή παρατηρήσεων και σκέψεων με τους καλεσμένους, ελληνο-ινδικο-πολωνικούς μεζέδες, εντατικό θεατρικό εργαστήρι από τον Σταμάτη Ευσταθίου και τον Αρκά Μουκοπαντούε, δύο παραστάσεις των προαναφερθέντων και μια παρουσίαση του θεατρικού εργαστηρίου που θα πραγματοποιηθεί καθώς και προβολή φωτογραφικού υλικού από το τη θεατρική – ανθρωπολογική αποστολή του Σταμάτη Ευσταθίου από την Ινδία και την Πολωνία και από το πέρασμα του  Βασίλη Κρητικού από τις ίδιες χώρες.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.