Εργαστήρια για παιδιά το Πάσχα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Εργαστήρια για παιδιά το Πάσχα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευση

Διαδραστικές δραστηριότητες με θέμα το Πάσχα

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών.

Παραμυθοσάββατα
Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών
Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 2-5 ετών, τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία, έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.

Σάββατο 8 Απριλίου, στις 12:00: Η κοτούλα Τούλα, της Emma Levey
Η κοτούλα Τούλα λάτρευε πολύ τ’ αυγά. Μακάρι να είχε όμως και ένα δικό της. Δεν το βάζει όμως κάτω και ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι με σκοπό την ανεύρεση αυγών. Εργαστήρι με πασχαλινές κατασκευές, λαμπάδες και φυσικά κυνήγι σοκολατένιων αυγών.

Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 12:00, Δε θέλω να βγω από το αυγό, της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη
Το μικρό κοτοπουλάκι δε θέλει να βγει από το αυγό του γιατί εκεί αισθάνεται ζεστό και ασφαλές. Τι θα γίνει όμως όταν το αυτό σπάσει; Μια βιωματική ιστορία που συμβάλλει στην ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών. Πασχαλινό εργαστήρι, με αφήγηση παραμυθιού, διασκεδαστικά παιχνίδια, και δημιουργικές κατασκευές.

Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου, στις 12:00: Η κοτούλα Τούλα, της Emma Levey
Η κοτούλα Τούλα λάτρευε πολύ τ’ αυγά. Μακάρι να είχε όμως και ένα δικό της. Δεν το βάζει όμως κάτω και ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι με σκοπό την ανεύρεση αυγών. Εργαστήρι με πασχαλινές κατασκευές, λαμπάδες και φυσικά κυνήγι σοκολατένιων αυγών.

Τετάρτη 19 Απριλίου, στις 12:00: Η πασχαλίτσα με τη μια κουκιδίτσα του Ευγένιου Τριβιζά
Ελάτε να ψάξουμε μαζί και να ξετυλίξουμε το κουβάρι της ιστορίας της πασχαλίτσας με τη μία κουκιδίτσα. Ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με μουσικές και τραγούδια, όπου τα παιδιά θα παίξουν, θα μάθουν και θα εμψυχώσουν τη δική τους πασχαλίτσα.

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Αναστασία Ιορδάνη-Ελένη Αντωνοπούλου

Μικροί Καλλιτέχνες
Βιωματικό Εργαστήρι γνωριμίας με τις Τέχνες για παιδιά 4-8 ετών
Στο βιωματικό εργαστήρι – Γνωριμία με τις Τέχνες «Μικροί Καλλιτέχνες», θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, να παρατηρήσουμε και να επεξεργαστούμε διάφορες μορφές τέχνης, όπως την Ζωγραφική, την Γλυπτική, την Αρχιτεκτονική.

Μέσα από δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, κάθε φορά θα ανακαλύπτουμε ένα έργο τέχνης και θα γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε.

Έπειτα θα μπορούμε όλοι μας να μεταμορφωνόμαστε σε μικρούς καλλιτέχνες, φτιάχνοντας τα δικά μας έργα τέχνης, διαλέγοντας διάφορα χρώματα και υλικά και να τα παρουσιάζουμε ο ένας στον άλλο.

Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα μικρών καλλιτεχνών, δημιουργώντας κάθε φορά μοναδικά έργα τέχνης.

Σάββατο 8 Απριλίου 17:00, «Κύκλοι», Βασίλι Καντίνσκι
Πως θα νοιώθατε αν ζούσατε σε έναν κόσμο γεμάτο κύκλους; Μικρούς, μεγάλους, χρωματιστούς και ανακατεμένους μεταξύ τους; Ας ανακαλύψουμε πως αυτοί οι κύκλοι συνδέονται ο ένας με τον άλλο, παίζοντας και δημιουργώντας ο καθένας τον δικό του μοναδικό κόσμο από πολλούς – πολλούς κύκλους.

Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου, στις 12:00: «Η Φιλίτσα – Πασχαλίτσα»
Η Φιλίτσα είναι μια πασχαλίτσα πολύ ζωηρή. Της αρέσει να ταξιδεύει, λατρεύει να γνωρίζει νέους φίλους, έχει ζήσει πολλές περιπέτειες και ανυπομονεί να τις μοιραστεί μαζί μας. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως να είναι η ζωή μιας Πασχαλίτσας, γιατί να ονομάζεται έτσι και τι σχέση μπορεί να έχει με το Πάσχα; Ελάτε λοιπόν να ανακαλύψουμε την ιστορία της ζωής της, με κουκλοθέατρο, μουσική και τραγούδι.

Πέμπτη 20 Απριλίου, στις 12:00: «Λαγουδάκια από κάλτσα και ρύζι»
Έχετε δοκιμάσει ποτέ να φτιάξετε λαγουδάκια για το Πάσχα, με μία κάλτσα και λίγο ρύζι; Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, αν το δοκιμάσετε το αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό! Σας περιμένουμε λοιπόν στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης ώστε να φτιάξουμε μοναδικά πασχαλινά λαγουδάκια. Φέρτε μαζί σας το πιο όμορφο χαμόγελο και πολλή – πολλή φαντασία! Το εργαστήρι περιλαμβάνει κατασκευή πασχαλινού λαγού από κάλτσα και ρύζι και εμψύχωση του λαγού από κάθε παιδί με αυτοσχεδιασμούς.

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου

Μαγικά Πειράματα
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών για παιδιά 5 έως 8 ετών
Μέσω του εργαστηρίου «Φυσικών Επιστημών» επιδιώκεται η επαφή των παιδιών με τις επιστήμες και την τεχνολογία, μέσα από την ενασχόλησή τους με απλά πειράματα, και με θεματικές ενότητες που τα απασχολούν καθημερινά. Η προσέγγιση όλων των θεμάτων γίνεται με ευαισθησία και με μέσα και τεχνικές, οικείες προς το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του (χρήση εκπαιδευτικού δράματος, χρήση νέων τεχνολογιών, θεατρικό παιχνίδι, κ.λπ).

Κυριακή 9 Απριλίου 11:00, Οι κομήτες και οι διάττοντες αστέρες
Έχετε σκεφτεί πόσα ουράνια σώματα υπάρχουν στο σύμπαν; Από τι αποτελούνται οι κομήτες και πόσο γρήγορα κινούνται; Σας περιμένουμε σε ένα εργαστήριο, όπου θα παρατηρήσουμε σε φορητό πλανητάριο την κίνηση των διάττοντων αστέρων, θα μελετήσουμε τη σύσταση των κομητών και θα κατασκευάσουμε τους πιο περίεργους κομήτες, εξερευνώντας το ψηφιακό υλικό της NASA για παιδιά.

Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 11:00, Η επιστήμη των αυγών
Πόσο βάρος μπορεί να αντέξει το τσόφλι των αυγών; Πόσο γρήγορα σπάει ένα αυγό και από ποια χημικά στοιχεία αποτελείται το κέλυφός του; Αλήθεια τι χρειάζεται για να διαλυθεί με φυσικό τρόπο το τσόφλι ενός αυγού; Αυτά και άλλα πολλά πειράματα σας περιμένουν στο εργαστήρι γνωριμίας με τη χημική σύσταση των αυγών και τις ιδιότητες των συστατικών του.

Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου 11:00, Τα αυγά της χημείας
Σας περιμένουμε στο πιο εορταστικό εργαστήρι βαφής αυγών με τους πιο περίεργους επιστημονικούς τρόπους που έχετε φανταστεί. Το Μουσείο σχολικής ζωής και Εκπαίδευσης, σας υπόσχεται ένα διασκεδαστικό, επιστημονικό και άκρως πασχαλινό εργαστήρι, όπου όλοι παραδοσιακοί τρόποι βαφής των αυγών θα αντικατασταθούν με τους πιο παράξενους και επιστημονικούς. Ελάτε να φτιάξουμε τα πασχαλινά αυγά και να στολίσουμε το τραπέζι με τον πιο επιστημονικό τρόπο.

Πέμπτη 20 Απριλίου 11:00, Η μαγεία της σοκολάτας στο εργαστήρι μαγικών πειραμάτων
Έχετε σκεφτεί πόσες ιδιότητες και πόσα μυστικά κρύβονται πίσω από την αγαπημένη μας σοκολάτα; Πως εμπλέκεται η σοκολάτα με την επιστήμη; Τα πιο περίεργα επιστημονικά στοιχεία θα αποκαλυφθούν στο εργαστήρι αυτό, όπου τα παιδιά θα ανακαλύψουν τις ιδιότητες της σοκολάτας, μέσα από πειραματικές διαδικασίες και διαδικασίες επιστημονικής μεθόδου.

Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Χαρίκλεια Θεοδωράκη

Υφαντομπλεξίματα
Εργαστήρι υφαντικής για παιδιά 4-9 ετών
Η υφάντρα αράχνη είναι έτοιμη να αποκαλύψει τα μυστικά της υφαντικής τέχνης… μέσα από ένα παιχνίδι με μαλλί, κλωστές και χαρτόνια. Με τη βοήθειά της τα παιδιά ξεκινούν ένα μαγικό ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πειραματιστούν με υλικά της φύσης, δημιουργώντας ευφάνταστες κατασκευές. Καθώς τα εργαστήρια εξελίσσονται τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα υλικά της υφαντικής (μαλλί, νήματα, τσόχα) και τεχνικές ύφανσης.

Κυριακή 9 Απριλίου 12:00, Ο λαγός το βάζει στα πόδια
Ο λαγός βιάζεται να βγει να γιορτάσει… μα δεν έχει στολή να φορέσει. Σας περιμένουμε να υφάνουμε με χαρτί την πασχαλινή του φορεσιά.

Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου 11:00, Το Πάσχα έφτασε
Το Πάσχα έφτασε και τα ζώα βάζουν τα καλά τους. Η υφάντρα αράχνη περιμένει τους μικρούς της φίλους να κατασκευάσουν παρέα τις όμορφες στολές των ζώων, χρησιμοποιώντας πολύχρωμα νήματα υφαντικής, χαρτόνι και τσόχα.

Τετάρτη 19 Απριλίου 11:00, Μύρισε Άνοιξη!
Μύρισε άνοιξη και η γη ανθίζει. Στο εργαστήριο αυτό οι μικροί μας φίλοι υφαίνουν ανοιξιάτικα λουλούδια καθώς έρχονται σε επαφή με τα νήματα της υφαντικής και ανακαλύπτουν την τεχνική ύφανσης σε κυκλικό αργαλειό.

Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Κατερίνα Λατούφη, Ιωάννα Πανούτσου

Πληροφορίες εργαστηρίων:
Διάρκεια 60 λεπτά
Κόστος Συμμετοχής 12€
Έκπτωση 10% για αδέρφια.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Πληροφορίες – Κρατήσεις: [email protected] 210 3250341
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών
Κυριακή 09 Απριλίου 11:00-13:30
Μια διαφορετική βόλταστο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της Ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών. H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης.

Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους.

Φτάνοντας στο Μουσείο θα ακολουθήσουμε συγκεκριμένη διαδρομή, όπου θα σταματήσουμε σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις η ομάδα θα ενεργοποιηθεί και θα φωτίσουμε λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να πει στα παιδιά που σήμερα επισκέπτονται το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Έξω από το μουσείο θα χαρούμε όλοι μαζί τον αττικό ουρανό και το κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του κούκλα-κουκουβάγια.

Πληροφορίες εκπαιδευτικού προγράμματος:
Κόστος Συμμετοχής: 20€
Διάρκεια: 2,5 ώρες
Πληροφορίες – Κρατήσεις: [email protected] 210 3250341
Σχεδιασμός-εμψύχωση: Σπυριδούλα Χρόνη, Παιδαγωγός-Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων
Δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

12 €
- 20 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.