Εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες στο Κ.Π.Ι.Σ. Νιάρχος

Πρωτότυπες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζει την ανοιχτή επικοινωνία του με τους πολίτες μέσα από το ανανεωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεών του. Από τις νέες, μόνιμες εγκαταστάσεις του, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει πρωτότυπες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, δίνοντας τους την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στο ΚΠΙΣΝ και να παρακολουθήσουν τα τελευταία βήματα προς την ολοκλήρωσή του.

Για το διάστημα 12 με 15 Μαΐου, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει εργαστήρια για παιδιά & ενήλικες, αλλά και μία διάλεξη.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για το διάστημα 12 – 15 Μαΐου περιλαμβάνουν:
– Διάλεξη Ιστορίας της Τέχνης

Η φύση στην τέχνη & η τέχνη στη φύση
12 Μαΐου, Ώρα 19.00
Χώμα και φυτά, δέντρα και λουλούδια, ουρανός και θάλασσα: η φύση, στο σύνολό της, αποτέλεσε ένα διαχρονικό σημείο αναφοράς της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Στον κύκλο διαλέξεων ιστορίας της τέχνης, και με επίκεντρο έργα ζωγραφικής, αρχιτεκτονικής, γλυπτικής, χαρακτικής, αγγειογραφίας και υφαντικής, θα παρουσιασθούν οι ποικίλοι τρόποι με τους οποίους η φύση απεικονίζεται στην τέχνη, αλλά και οι τρόποι με τους οποίους η τέχνη συνδιαλέγεται με τη φύση.

Το υλικό που θα προβληθεί περιλαμβάνει αναφορές σε έργα από την Αίγυπτο, τη Θήρα, την Πομπηία, την Κίνα και την Ιαπωνία, αλλά και από τη μεγάλη παράδοση της ευρωπαϊκής τέχνης στο έργο καλλιτεχνών όπως οι da Vinci, Giorgione, Greco, Turner, Monet, Van Gogh, Klee, Schiele, Goldsworthy, Penone κ.α.

Ομιλητής: Παντελής Τσάβαλος, ιστορικός τέχνης

Εργαστήριο για ενήλικες
«Ζοο»
14 Μαΐου, Ώρα 17.00
To origami, η τέχνη διπλώματος του χαρτιού, αποτελεί μια πανάρχαια ασιατική τεχνική, η ονομασία της οποίας προέρχεται από τις λέξεις ori = διπλώνω και kami = χαρτί, πνεύμα

Στο εργαστήριο αυτό, οι συμμετέχοντες θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους αναφορικά με την παράδοση της γλυπτικής μεθόδου origami, καθώς θα σχεδιάσουν και θα συναρμολογήσουν γλυπτικά αντικείμενα με μοναδικό υλικό το χαρτί.

Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή μιας σειράς έργων, εμπνευσμένων από το ζωικό βασίλειο, ώστε να αποκαλυφθεί η πολυπλοκότητα της διαδικασίας που μετατρέπει τη δισδιάστατη επιφάνεια του χαρτιού σε τρισδιάστατο αντικείμενο.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Λυδία Ανδριώτη, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Γιάννης Καπέλλος, εικαστικοί-καλλιτέχνες
*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Εργαστήριο για παιδιά
Capoeira Kids

15 Μαΐου, Ώρα 11.00
Ως συνδυασμός πολεμικής τέχνης, γυμναστικής, μουσικής και χορού, η Capoeira συνιστάται ιδιαίτερα για την παιδική ηλικία. Συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδικών σωματικών προσόντων όπως η δύναμη, η ταχύτητα, η ισορροπία και τα αντανακλαστικά. Ενισχύει τα αισθήματα εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησης, βελτιώνοντας τις κοινωνικές ικανότητες.

Στο εργαστήριο αυτό, τα παιδιά ενεργοποιούν την καλλιτεχνική, μουσική και δημιουργική τους πλευρά, με στόχο τη σωματική και πνευματική τους ενδυνάμωση.

Για παιδιά 6-14 ετών.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Fábio Cruz, Contramestre στην Capoeira
*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.