Καλλιτεχνικά εργαστήρια σουρεαλιστικής έκφρασης για παιδιά

Τα παιδιά γίνονται σουρεαλιστές καλλιτέχνες και δοκιμάζουν τις αναρίθμητες δυνατότητες που προσφέρει η τέχνη

Το Playroom φοράει τα ανοιξιάτικά του και παρουσιάζει δύο άκρως σουρεαλιστικά και διασκεδαστικά εργαστήρια για παιδιά στο Project Space του six d.o.g.s.

Για δύο Κυριακές του Απρίλη στον κόσμο των μικρών και μεγάλων θα βασιλεύσουν το χιούμορ, η φαντασία και το περίεργο με μπόλικη δόση δημιουργικότητας. Τα παιδιά προσκαλούνται να γίνουν τα ίδια σουρεαλιστές καλλιτέχνες και να δοκιμάσουν στην πράξη τις αναρίθμητες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η τέχνη. Έτοιμοι για ένα ταξίδι στη χώρα των περίεργων πλασμάτων, εκεί όπου τα όνειρα ζωντανεύουν και οι ήρωες μένουν για πάντα παιδιά; Φύγαμε!

Κυριακή 10 Απριλίου

«Το βάζο που φορούσε καπέλο και είχε ουρά παπαγάλου»

Ξέρετε ότι οι σουρεαλιστές λάτρευαν να παίζουν παιχνίδια σαν να ήταν οι ίδιοι παιδιά; Τα παιχνίδια που επινοούσαν τους επέτρεπαν να εμπλουτίζουν τα έργα τους με αλλόκοτα στοιχεία, κουβαλώντας τους ήρωες των ονείρων τους μαζί τους ακόμα και όταν ήταν ξύπνιοι. Αυτή τη φορά θα βάλουμε εμείς τους κανόνες του παιχνιδιού και θα μεγαλουργήσουμε φτιάχνοντας μοναδικά πρωτότυπα ομαδικά έργα. Ποιος είπε ότι μία γυναίκα δεν μπορεί να έχει ένα τέλειο τσιγκελωτό μουστάκι ή ότι ένα ψάρι δε μπορεί να κολυμπήσει στον ουρανό; Στα δικά μας έργα όλα επιτρέπονται! Ελάτε να δημιουργήσετε μοναδικά κολλάζ και ζωγραφιές, σε διαφορετικές επιφάνειες μεγάλων διαστάσεων και να τα εκθέσετε στο χώρο, σε μια πρωτότυπη δεκάλεπτη παρουσίαση με καλεσμένους τους γονείς.

Κυριακή 24 Απριλίου

«Πασχαλινό φαγοπότι  στη χώρα των Θαυμάτων!»

Με σημείο αναφοράς το αγαπημένο σουρεαλιστικό παραμύθι μικρών και μεγάλων, «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», θα στήσουμε ένα μεγάλο πασχαλινό φαγοπότι στο οποίο είστε όλοι καλεσμένοι. Θα μεταφερθούμε μαγικά στο τραπέζι του τσαγιού της Αλίκης και εκεί θα μεταμορφωθούμε σε λευκούς λαγούς, ποντίκια και τρελούς καπελάδες. Οι μικροί καλλιτέχνες θα επεξεργαστούν και θα εμπλουτίσουν με πρωτότυπες κατασκευές, ένα τραπέζι γεμάτο πήλινα αβγά και άλλα γλυπτικά αντικείμενα: κούπες και τσαγιέρες, τεράστια κεραμικά φρούτα και λαχανικά, χρωματιατά φανταστικά κουνέλια, εξωτικά πουλιά και περίεργα τροπικά ψάρια. Είπε κανείς ότι η φαντασία δεν έχει γεύση, άρωμα και χρώμα;

Η ομάδα του Playroom σας περιμένει να αφεθείτε μαζί της στα μαγικά χέρια της παιδικής φαντασίας και να ανακαλύψετε τεχνικές που θα σας φέρουν πιο κοντά στο ιδιαίτερο και το διαφορετικό. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτό το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό κίνημα, που συνεχίζει μέχρι σήμερα να εμπνέει τον κόσμο της τέχνης. Μέσα από τη δημιουργία αλλόκοτων δισδιάστατων ή τρισδιάστατων συνθέσεων, σκοπεύουμε να φέρουμε τους μικρούς καλλιτέχνες αντιμέτωπους με τη δική τους μοναδική φαντασία, να συνεργαστούν μαζί της και να την αγαπήσουν.

Το μόνο που χρειάζεται να φέρετε μαζί σας είναι μια μεγάλη δόση παιχνιδιάρικης τρέλας. Αφήστε στο σπίτι τη λογική και όλα τα κανονικά πράγματα και ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τον ιδιόρρυθμο Σουρεαλισμό.

Το Playroom δημιουργήθηκε το 2010 από τις εικαστικούς Ιωάννα Γουζέλη και Αγγελική Μπόζου, απόφοιτες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, με στόχο να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην προσέγγιση και εξοικείωση του παιδιού με την σύγχρονη τέχνη. Μέσα από τη διοργάνωση καλλιτεχνικών φεστιβάλ για παιδιά και τις εύστοχες συνεργασίες με σύγχρονους καλλιτέχνες, το Playroom φέρνει το παιδί σε μια εκπαιδευτική, δημιουργική και κυρίως  ευχάριστη επαφή με την τέχνη.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

12 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.