Αποκριάτικο εργαστήρι βενετσιάνικης μάσκας

Παιδιά από 6 έως 12 ετών δημιουργούν τις φετινές αποκριάτικες μάσκες τους

Στην Βενετοκρατούμενη Κρήτη η περίοδος του Καρναβαλιού άρχιζε την επομένη των Θεοφανείων και τελείωνε με την έναρξη τη Σαρακοστής. Οι άνθρωποι της εποχής διασκέδαζαν με μουσικές από κάθε είδος μουσικό όργανο και με μεταμφιέσεις.

Το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης υποδέχεται τους μικρούς του φίλους στις Απόκριες με ένα εργαστήρι βενετσιάνικης μάσκας εμπνευσμένο από το φημισμένο καρναβάλι της Βενετίας. Η ιστορία της μάσκας χάνεται στα βάθη των αιώνων. Πέρα από τη διαφοροποίηση της χρήσης της στο πέρασμα του χρόνου, η μάσκα, ως σήμα κατατεθέν της αποκριάς αποτελεί την πεμπτουσία του βενετσιάνικου καρναβαλιού.

Τα παιδιά, αφού σχεδιάσουν με γιορτινή, αποκριάτικη διάθεση τις δικές τους βενετσιάνικες μάσκες, θα τις διακοσμήσουν με διάφορα υλικά όπως χαρτόνι, φτερά, πέρλες και δαντέλες. Το εργαστήριο, το οποίο θα υλοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου από την Εύη Καμπουράκη και την Ειρήνη Γρηγοράκη (Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΙΜΚ) και απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού. Στα παιδιά θα προσφερθούν τα υλικά των κατασκευών τους.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.