Ο «Ερωτόκριτος», του Δημήτρη Μαραμή, στο αεροδρόμιο της Αθήνας!

Σε εκδοχή σύγχρονου μιούζικαλ με δεκαπεντασύλλαβο, τζαζ και κρητική παράδοση

Η Εθνική Λυρική Σκηνή «προσγειώνεται» για τρίτη συνεχή χρονιά στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, παρουσιάζοντας τον «Ερωτόκριτο» σε εκδοχή σύγχρονου μιούζικαλ με δεκαπεντασύλλαβο, τζαζ και κρητική παράδοση!

Δυο νέοι ερμηνευτές, οι Θοδωρής Βουτσικάκης και Γκωτιέ Βελισσάρης, μαζί με τον συνθέτη του έργου, Δημήτρη Μαραμή, στο πιάνο, ερμηνεύουν αποσπάσματα του νέου μιούζικαλ -παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής- προσφέροντας στους ταξιδιώτες μια μοναδική εμπειρία στο χώρο του αεροδρομίου, λίγο πριν την αποχώρησή τους.

Το μιούζικαλ «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή φέρνει το λεξιλόγιο του μιούζικαλ, με τις αναφορές του συνθέτη στη τζαζ και τα μπλουζ, κοντά στην κρητική μουσική παράδοση, από την οποία αντλεί μεγάλο μέρος του υλικού του. Το μιούζικαλ, το λιμπρέτο του οποίου υπογράφει ο συνθέτης, βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Κορνάρου και κρατάει την πρωτότυπη διάλεκτο και τη δομή του αναγεννησιακού έργου, το οποίο γράφτηκε τέσσερις αιώνες πριν, περίπου το 1600, στην Κρήτη. Συγκαταλέγεται στα ωραιότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας και αναγνωρίζεται ως μια από τις σημαντικότερες δημιουργίες της Αναγέννησης και συνολικά του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

To «Fly me to the Moon» είναι μια συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα στα www.aia.gr και www.elculture.gr.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

  1. Δὲν μπορεῖτε νὰ βρεῖτε γενικὸ τίτλο στὰ ἑλληνικά; Μὲ τὰ ἀγγλικὰ ἀποχτᾶτε μεγαλύτερη ἀξία;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.