Παράταση παραστάσεων για το σπουδαίο έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου

Μια παράσταση γεμάτη από τη δύναμη και την ομορφιά του λόγου, τη σκέψη αλλά και τη μουσικότητα της γλώσσας,  ένα σπουδαίο έργο της νεοελληνικής, ο «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου, επανέρχεται στη Νεανική Σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον. Μια παράσταση που συστήνει στους θεατές το σπουδαίο αυτό κείμενο.

Ο «Ερωτόκριτος» συντέθηκε από τον Βιτσέντζο Κορνάρο στην Κρήτη τον 17ο αιώνα. Θέμα του είναι ο έρωτας ανάμεσα σε δύο νέους, τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα, ένας έρωτας γύρω από τον οποίο περιστρέφονται και άλλα θέματα, όπως η τιμή, η φιλία, η γενναιότητα και η δύναμη της ψυχής. Ο «Ερωτόκριτος» πέρασε στη λαϊκή παράδοση και παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή κλασικά έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας .

Η παράσταση, με σύγχρονες τεχνικές σωματικού θεάτρου αλλά και νέες αντιλήψεις αφηγηματικής δράσης, μεταφέρει τον παλμό και τη δυναμική του κειμένου. Δυνατό σημείο  της, η μουσική που γράφτηκε ειδικά για τις ανάγκες της και αποδίδει ζωντανά επί σκηνής ο νέος τραγουδοποιός και συνθέτης Γιάννης Βενιαμίν, που είναι ήδη αναγνωρισμένος για τη φωνή και τα τραγούδια του.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

6 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.