Η Ζωή Τηγανούρια… στο Αεροδρόμιο της Αθήνας

Μία παράσταση γεμάτη «Αρώματα του Κόσμου» υπό τους ήχους του ακορντεόν

Η Ζωή Τηγανούρια με το ακορντεόν και τις συνθέσεις της «πλημμυρίζει» το χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με «Αρώματα του Κόσμου».

Ζωή Τηγανούρια

Σολίστ του ακορντεόν, συνθέτρια και performer η Ζωή Τηγανούρια είναι μια καλλιτέχνις που δεν περιορίζεται από γεωγραφικά σύνορα. Με το μοναδικό προσωπικό της στυλ, μας παρουσιάζει το απόσταγμα των εμπειριών της σε μία παράσταση που μας μεταφέρει από το tango της Αργεντινής στις παραδοσιακές μελωδίες της Ελλάδας.

Η Ζωή Τηγανούρια έχει δώσει συναυλίες σε πληθώρα κέντρων πολιτισμού όπως στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Ίδρυμα Ευγενίδου – Πλανητάριο, στο Λυκαβηττό, στο Ηρώδειο, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, στην Αρχαία Επίδαυρο (μικρό θέατρο) κ.α., ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Έχει εμφανιστεί στα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca στο Βατικανό και στο Αρχαίο Θέατρο Stadio di Domiziano στη Ρώμη. Ως συνθέτρια και σολίστ του ακορντεόν έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ελληνικής και διεθνούς δισκογραφίας, μερικά από τα οποία είναι: Δ. Γαλάνη, Γ. Νταλάρας, Χ. Αλεξίου, Μαρινέλλα, Φ. Νικολάου, Γ. Πάριος, Ελ. Αρβανιτάκη, Κ. Χατζής, Μ. Φραγκούλης, Β. Παπακωνσταντίνου, Ν. Παπάζογλου, Κ. Μακεδόνας, Μ. Λιδάκης, Τ. Τσανακλίδου, James Brown, Al Di-Meola, Omar Faruk Tekbilek, Goran Bregović, Chico Freeman, Zülfü Livaneli, κ.α. Μετράει 13 άλμπουμ στην προσωπική της δισκογραφία, 200 και πλέον συνθέσεις, εκατοντάδες ηχογραφήσεις και μουσικές επενδύσεις σε τηλεοπτικές σειρές και ντοκιμαντέρ. Της έχει απονεμηθεί Μετάλλιο Τιμής από την UNESCO για τη συνεισφορά της στην πολιτιστική κληρονομιά του Νομού Έβρου από το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης.

Το Μουσικοδρόμιο αποτελεί μέρος του project Fly me to the Moon, συνεργασία του ΔΑΑ και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα στα www.aia.gr και www.elculture.gr.

Συντελεστές

Ζωή Τηγανούρια: ακορντεόν
Τζένη Σουλκούκη: πιάνο
Γιώργος Πολίτης: μπάσο
Στέλιος Γενεράλης: κρουστά
Σύνολο Εγχόρδων Athenian Rhapsody

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ζωή Τηγανούρια

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.