Design for Growth

Μία συζήτηση σχετικά με τη σημασία του αυθεντικού σχεδιασμού στην πολιτισμική και οικονομική ανάπτυξη

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων-Innovathens, την ημερίδα «Design for Growth». Από το σχεδιασμό στην ανάπτυξη, μία αναλυτική συζήτηση μεταξύ διακεκριμένων designers και σχεδιαστικών ομάδων της Αθήνας σχετικά με το πόσο σημαντικός είναι ο αυθεντικός σχεδιασμός για την πολιτισμική αλλά και οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας.

Το Πωλητήριο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, που ξεκίνησε το 2013 σαν ένα πείραμα, μέσα σε τρία χρόνια άνθισε και έφερε, εκτός από εμπειρία, προβολή αλλά και πόρους από τις πωλήσεις σε καταστήματα εντός και εκτός Ελλάδας. Η πρώτη ανάθεση του Μουσείου έγινε στο Γιάννη Γκίκα, έναν από τους Έλληνες βιομηχανικούς σχεδιαστές που έχουν βραβευτεί με Red Dot Award. Εμπνευσμένος από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, ο σχεδιαστής δημιούργησε μία πηγή φωτισμού «παλιάς τεχνολογίας», ένα κηροπήγιο, το Candlehandle, που κατασκευάζεται από την ελληνική εταιρεία Convex.

Μετά από 3 χρόνια παραγωγής, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προχωρά στο επόμενο βήμα. Στόχος για το 2016 είναι να δημιουργηθεί μία ταυτότητα στο χώρο του βιομηχανικού σχεδιασμού και της παραγωγής, να αναδειχτούν καταξιωμένοι και νέοι σχεδιαστές αλλά και γενικότερα το design στην Ελλάδα. Προς αυτή την κατεύθυνση διοργανώνεται και η ημερίδα «Design for Growth». Δημιουργικοί άνθρωποι συζητούνη με άξονα 5 θέματα – κλειδιά: Πολιτισμός, Εκπαίδευση, Ταυτότητα, Σχεδιασμός, Τεχνολογία.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν οι: Ηλίας Γιαννόπουλος (fixers.gr), Μιχάλης Γεωργίου (G Design Studio), Γιάννης Γκίκας (Yiannis Ghikas Design), Μανώλης Ηλιάκης (Yolkstudio), Ρομίνα Καραμανέα και Κώστας Μπίσας (Papairlines). Μετά το τέλος των εισηγήσεων, τη συζήτηση και το κλείσιμο της ημερίδας, ακολουθεί η παρουσίαση του CandleHandle, του κηροπήγιου που σχεδίασε ο Γιάννης Γκίκας για το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, και της νέας σειράς χρωμάτων στο Industrial Gas Museum Shop (κτίριο Νέο Υδαταέριο). Απαραίτητη η κράτηση θέσεων εδώ.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.