Η «Ανθρώπινη Φωνή» του Ζαν Κοκτώ για μια μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Ανθρώπινη Φωνή

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Καύκα

Το μονόπρακτο «Ανθρώπινη Φωνή» του Ζαν Κοκτώ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καύκα,  μετά τις εξαιρετικά πετυχημένες παρουσιάσεις σε επιλεγμένους χώρους στη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια, θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.   Η παράσταση θα παρουσιαστεί, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος  με το σύλλογο Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, το Σάββατο 11 Μαΐου, στο αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.

Το κοινό θα έχει τη  δυνατότητα να παρακολουθήσει το συγκλονιστικό μονόλογο μίας απελπισμένης γυναίκας μπροστά στην εγκατάλειψη, από την Μαρία Χατζηιωαννίδου.

Η πρώτη παρουσίαση της παράστασης, μια συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ και της ΚΟΘ, έγινε στο πλαίσιο των 53ων Δημητρίων και  απέσπασε τις καλύτερες κριτικές. Την ίδια αποδοχή είχαν όλες οι παρουσιάσεις της «Ανθρώπινης Φωνής» στην Οικία Τέλλογλου, με διαδοχικές sold out παραστάσεις. Ο μονόλογος του Ζαν Κοκτώ ταξίδεψε στο Κιλκίς και παρουσιάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς με αφορμή  τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης (Casa Bianca)  στις 3 και 4 Απριλίου, καθώς και στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών (από  10 έως 14 Απριλίου).

Συντελεστές

Συγγραφέας: Ζαν Κοκτώ, Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης, , κηνοθεσία: Γιώργος Καύκας, Μουσική/Ηχητικό περιβάλλον: Πάνος Νάνος, Βίντεο: Πάνος Μπουντούρογλου, Οργάνωση παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος

Ερμηνεύει η ηθοποιός του ΚΘΒΕ Μαρία Χατζηϊωαννίδου 

Μουσική επί σκηνής: Πάνος Νάνος (Ηλεκτρική κιθάρα)

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.