Τέσσερις θεατές συναντούν τέσσερις ηθοποιούς, ένας προς έναν

Η περφόρμανς εκτυλίσσεται γύρω από την κατασκευή ενός παζλ του χάρτη της γης ως μια άσκηση-εικασία για τη ζωή στον πλανήτη μας. Στη διάρκειά της, η γη, κομμένη σε κομμάτια, δομείται συνεχώς σε διαφορετικούς συνδυασμούς, σε μια προσπάθεια αμφισβήτησης της ιδέας του Τζέιμσον πως σήμερα μπορούμε πολύ πιο εύκολα να φανταστούμε το τέλος του κόσμου απ’ το να φανταστούμε μια εναλλακτική πρόταση στον καπιταλισμό (Οι Aρχαιολογίες του Mέλλοντος, 2005).

Μέσα από απροσδόκητους χάρτες των συλλογικών μας φαντασιακών που ξαναδημιουργούν χώρες, θάλασσες, ηπείρους και τη ζωή μας σ’ αυτές, η προσπάθεια είναι να φανταστεί κανείς πώς θα μοιάζει η γη στο μέλλον, γεωγραφικά, γεωλογικά, κοινωνικά και πολιτικά και ν’ αναλογιστεί πάνω σε κοινούς και ατομικούς προβληματισμούς σχετικά με το παρόν και το μέλλον του πλανήτη μας.

Μετά τη δημιουργία του One Small Step for a Man: Hello, Goodbye (Φεστιβάλ Αθηνών, 2016), «Η Γη σε 100 Χρόνια» αποτελεί τη δεύτερη δουλειά της Δανάης Θεοδωρίδου στο πλαίσιο της τριετούς έρευνάς της πάνω στην έννοια του κοινωνικού φαντασιακού.

Συντελεστές

Ιδέα, σκηνοθεσία: Δανάη Θεοδωρίδου
Παίζουν: Μάνος Βαβαδάκης, Κατερίνα Ζησούδη, Δανάη Θεοδωρίδου, Κωνσταντίνος Ρεπάνης
Δραματουργική υποστήριξη: Kate Adams

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.